Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Μεγάλη Πρόκριση της Ελλάδας στην Ιστιοπλοΐα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο από τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου και το πλήρωμά της, Σοφία Παπαδοπούλου και Χριστίνα Χαραμουντάνη, εξασφάλισαν τη συμμετοχή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο μέσω του Παγκοσμίου Πρωτάθλημα στην κατηγορία  Yngling που διεξήχθη από τις 9-15 Φεβρουαρίου στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Ο στόχος επιτεύχθηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα για το ελληνικό πλήρωμα αφού κατετάγη 3ο (Νορβηγία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία) μεταξύ των οκτώ που κυνηγούσαν τις τέσσερις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για τη Ολυμπιάδα. Στη γενική κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κατέλαβαν την 14η θέση σε σύνολο 28 συμμετοχών.

Στο Μαϊάμι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, με ασταθή αέρα και μεταβολές στην ένταση ενώ παράλληλα είχε πολύ ρεύμα. Νωρίτερα η ομάδα είχε ολοκληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας της στον τομέα των πανιών, γεγονός αρκετά σημαντικό στην ιστιοπλοΐα μιας και εξασφαλίζει στο σκάφος την καλύτερη δυνατή ταχύτητά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα βρισκόταν και υπό την καθοδήγηση σχετικού μετεωρολόγου της περιοχής, εκτός του προπονητή της, Θανάση Πινιάρη. Όμως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπως στην 7η κούρσα που αναγκαστήκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα λόγω ζημιάς στο κατάρτι τους ενώ βρίσκονταν στην 10αδα και στην 8η κούρσα που ακυρώθηκε λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών (8 μποφόρ).

Η Σοφία δήλωσε αμέσως μετά την πρόκριση: «Είμαστε χαρούμενες που ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας τώρα που βρισκόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε όλο το επιτελείο της ομάδας μας. Η σημερινή νίκη είναι αποτέλεσμα ομαδικής και συστηματικής δουλειάς με πολλές στερήσεις και θυσίες. Δικαιώνουμε το Χορηγό μας Eurobank και τους Υποστηρικτές μας που πίστεψαν στην προσπάθειά μας πολύ πριν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση. Είμαστε αισιόδοξες ότι και με τη βοήθεια της Πολιτείας έχουμε πολλές πιθανότητες για νέα διάκριση στην Κίνα».