Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κατέκτησε η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με το νέο της πλήρωμα

Μια νέα σημαντική διάκριση στην Ιστιοπλοΐα χάρισε στην Ελλάδα η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με το νέο της πλήρωμα, Σοφία Παπαδοπούλου και Χριστίνα Χαραμουντάνη κατακτώντας το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στη κατηγορία Yngling στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, που διεξήχθη στη Γερμανία από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου λέγοντας:

«Οι αγωνιστικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και ο ανταγωνισμός από τα 22 διεθνή πληρώματα που αγωνίσθηκαν ιδιαίτερα έντονος. Το μετάλλιο αυτό είναι ο καλύτερος επίλογος για αυτή τη σεζόν και μια δικαίωση για όσους μας στηρίζουν. Η Eurobank που στάθηκε δίπλα μας από την αρχή αυτού του νέου ξεκινήματος μας βοήθησε ουσιαστικά να ολοκληρώσουμε τη φετινή μας αγωνιστική πορεία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αποκτήσουμε επιστημονικούς συνεργάτες για την προσπάθεια αυτή. Είναι πλέον γνωστό ότι στην Ιστιοπλοΐα σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι απαραίτητο να έχεις τη βοήθεια ειδικών για την εξέλιξη των πανιών, του σκάφους, της διατροφής, της φυσικής κατάστασης.
Η Τράπεζα, στηρίζοντας την προσπάθειά μας, ταυτόχρονα στηρίζει τη νέα προσπάθεια έμπειρων και νέων αθλητών που επιθυμούν να διακριθούν και ξεκινούν με πάθος και μεθοδικότητα μια τόσο δύσκολη διαδρομή.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αγώνων. Δεν αφορά μόνο την επίδοση αλλά και τη συνολική προσέγγιση που έχει ένας αθλητής όσον αφορά το αγώνισμά του. Είμαι αισιόδοξη ότι η εμπειρία που έχω στη θάλασσα σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των συνεργατών μου θα μας δώσει τη δυνατότητα για μία αναμέτρηση με όλες τις προϋποθέσεις για διάκριση.
Επόμενος στόχος μας είναι η πρόκριση της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μαϊάμι, στις 8-15 Φεβρουαρίου 2008».
Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι αποκλειστικός χορηγός του ελληνικού πληρώματος στην κατηγορία Yngling, συνεχίζοντας τη χορηγία προς την ομάδα της Σοφίας, που ξεκίνησε το 2001.