Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Είμαστε δίπλα στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών, που αγωνίζεται για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021. Τους προσφέρουμε ουσιαστική υποστήριξη με σταθερές και μακροχρόνιες χορηγίες.

18 χρόνια χορηγός στις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ

Παραμένουμε Μεγάλος Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ από το 2001. Αυτή είναι η μακροβιότερη χορηγία στον ελληνικό αθλητισμό και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ως Μεγάλος Χορηγός για μια ακόμη χρονιά στηρίξαμε την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών στον αγώνα της για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, στην Κίνα.

Ακολουθήστε την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Facebook και παρακολουθήστε την πορεία όλων των εθνικών ομάδων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Στηρίζουμε τους  Έλληνες αθλητές

Στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές μας στη σκληρή προετοιμασία τους για τους μεγάλους αγώνες. Εκτός από το ελληνικό μπάσκετ, η Eurobank είναι χρυσός χορηγός των ιστιοπλόων ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή από το 2017.

Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται με συνέπεια και ήθος. Ενισχύουμε την προσπάθειά τους να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Μοιραζόμαστε τη χαρά και τη λύπη τους στην αθλητική πορεία τους.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Με τη χορηγία μας στο ελληνικό μπάσκετ, στηρίζουμε αδιάλειπτα από το 2001 όλες τις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ. Από τα 24 μετάλλια που έχουν κατακτήσει ξεχωρίζουν:

 • Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών το 2005.
 • Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Νέων Ανδρών το 2017.
 • Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2015.
 • Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2002.
 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το 2006.
 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009.
 • Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2005. 
 • Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Β' κατηγορία) το 2015.  

Στηρίζουμε τους αθλητές ιστιοπλοΐας και ολυμπιονίκες του Ρίο 2016 Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470.

Με τη δική μας στήριξη ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Επιπλέον, το 2015 ο Σπύρος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Η χορηγία στον Σπύρο Γιαννιώτη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στον Δρόμο για το Ρίο» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στηρίξαμε την αθλήτρια ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου από το 2001 μέχρι το 2016. Η Σοφία ήταν η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος σε ελληνική ολυμπιακή αποστολή. Μας έκανε υπερήφανους με τις σπουδαίες επιτυχίες της. Δύο φορές αναδείχθηκε ολυμπιονίκης: χρυσή και χάλκινη.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Ο αθλητισμός αναδεικνύει σημαντικές αξίες μας, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Πιστεύουμε ότι:

 • «Οι αθλητές δείχνουν στην ελληνική νεολαία ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή, πειθαρχία και στόχους όλα είναι δυνατά».
 • «Πέρα από τα μετάλλια, αυτό που μετράει είναι οι ηθικές αξίες που μεταφέρουν οι αθλητές: Η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, η προσπάθεια και κυρίως το ήθος. Είναι αξίες που η κοινωνία μας έχει πολλή ανάγκη σήμερα».
 • «Το μπάσκετ είναι η απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί. Αποτελεί τιμή και προνόμιο για την Eurobank να είναι ο σταθερός υποστηρικτής του».

Και συνεχίζουμε

Είμαστε δίπλα στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών στην προσπάθειά της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021. Παραμένουμε Μεγάλος Χορηγός σε όλες τις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ

Στηρίζουμε τους αθλητές ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που πρεσβεύουν τις αξίες της Eurobank: ήθος, επιμονή και προσήλωση στον στόχο.

Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τα νέα ταλέντα του αθλητισμού που αγωνίζονται με ήθος. Με την προσπάθειά τους αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.