Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να γίνει η μέρα σας καλύτερη είναι απλώς ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που προσφέρετε ή σας προσφέρουν, όπως αυτό που σας μοιράζει καθημερινά το πρόγραμμα €πιστροφή. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χαμόγελου, στις 6 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα €πιστροφή σάς προτείνει 3 τρόπους για να κάνετε τον κόσμο γύρω σας να χαμογελάσει. Δείξτε αγάπη και ενδιαφέρον στους ανθρώπους σας και βοηθήστε κι εσείς να γίνει ο κόσμος πιο φωτεινός.

   
Στείλτε ένα γράμμα ή μια κάρτα

Στείλτε ένα γράμμα ή μια κάρτα

Γράψτε ένα γράμμα ή μία κάρτα στους αγαπημένους σας ανθρώπους που βρίσκονται μακριά κι όμως καταφέρνουν με κάθε τρόπο να είναι πάντα δίπλα σας. Σας στηρίζουν σε κάθε βήμα σας με μια συμβουλή, με τα όμορφα λόγια τους ή με ένα χαμόγελο.

Θα αναρωτηθείτε γιατί να στείλετε ένα γράμμα σε κάποιον τον 21ο αιώνα. Κι όμως, οι επιστολές είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους επικοινωνίας. Θα ανακαλύψετε ότι όταν βρεθείτε μπροστά στο χαρτί, οι όμορφες αναμνήσεις θα κατακλύσουν το μυαλό σας και ασυναίσθητα θα αρχίσετε να χαμογελάτε.

Μπορείτε να κάνετε το γράμμα σας ή την κάρτα σας ακόμα πιο ιδιαίτερα. Επιλέξτε αρωματικούς φακέλους ή ξεχωριστά γραμματόσημα που θα δώσουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στην επιστολή σας και θα σχηματίσουν στα χείλη των παραληπτών ένα όμορφο χαμόγελο. Μπορείτε, λοιπόν, να ξεκινήσετε μια διασκεδαστική συνήθεια με τους αγαπημένους σας και να τους εκπλήξετε ευχάριστα.

Στείλτε ένα γράμμα ή μια κάρτα
Προσφέρετε βοήθεια σε κοινωφελείς οργανισμούς

Προσφέρετε βοήθεια σε κοινωφελείς οργανισμούς

Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά σε κοινωφελείς οργανισμούς και να προσφέρετε χαμόγελα σε όσους τα χρειάζονται πραγματικά. Έτσι, θα κάνετε νέες γνωριμίες και θα νιώσετε υπερηφάνεια κάνοντας κάτι που έχει σημασία για την κοινότητά σας.

Μπορείτε να φυτέψετε δέντρα στο δασάκι της γειτονιάς σας, να μαζέψετε πλαστικά από τις παραλίες, να προσφέρετε φαγητό, ρούχα ή ό,τι άλλο δεν χρειάζεστε πια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ακόμα, υπάρχουν οργανώσεις στις οποίες οι εθελοντές μαγειρεύουν όλοι μαζί περνώντας δημιουργικό χρόνο και στη συνέχεια προσφέρουν φαγητά σε άστεγους.

Ο εθελοντισμός απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Με την εθελοντική εργασία, θα αισθανθείτε ικανοποίηση που μπορέσατε να προσφέρετε κι εσείς στην κοινωνία που ζείτε.

Προσφέρετε βοήθεια σε κοινωφελείς οργανισμούς
Απολαύστε περισσότερες οικογενειακές στιγμές

Απολαύστε περισσότερες οικογενειακές στιγμές

Οι οικογενειακές στιγμές είναι πολύ σημαντικές και ξεχωριστές για όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Δημιουργήστε με τα παιδιά σας αναμνήσεις που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή και όποτε τις σκέφτονται θα χαμογελούν.

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: απολαύστε όλοι μαζί την αγαπημένη σας ταινία, επισκεφθείτε ένα μουσείο στον ελεύθερο χρόνο σας, αθληθείτε με έναν διασκεδαστικό τρόπο, συγκεντρωθείτε το μεσημέρι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και μιλήστε για τη μέρα σας, οργανώστε μια απόδραση και ανακαλύψτε ένα καινούριο μέρος.

Με τις όμορφες αυτές εμπειρίες θα κάνετε τα παιδιά σας να ενθουσιαστούν και να χαμογελάσουν. Επίσης, θα τους χαρίσετε το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για αυτά, ιδίως για τα πιο μικρά.

Απολαύστε περισσότερες οικογενειακές στιγμές