Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τη θερμοκρασία να πέφτει, ένα ζεστό σπίτι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να γυρίσεις, να χουχουλιάσεις και να χαλαρώσεις. Με μερικά απλά βήματα σου δίνουμε τρόπους για να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό και φιλόξενο. Από την ώρα που θα φύγεις το πρωί μέχρι την ώρα που θα επιστρέψεις το βράδυ.
   
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 1

Μόνωσε τις πόρτες

Χρησιμοποίησε αεροστόπ για μόνωση κάτω από τις πόρτες. Βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας από τα καλοριφέρ και τα θερμαντικά σώματα, αφού η θερμότητα δεν φεύγει από το δωμάτιο. Επίσης, βοηθάει στην απομόνωση από τα κρύα ρεύματα που μπορεί να εισέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 1
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 2

Τοποθέτησε χαλιά ή μοκέτες

Μαλακά και αναπαυτικά, τα χαλιά προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση όταν περπατάς σε ένα απαλό πάτωμα. Αλλά δεν είναι χρήσιμα μόνο για την άνεση που προσφέρουν, έχουν και σημαντική θερμομονωτική ιδιότητα. Χαλιά με χοντρή πλέξη και πυκνό πέλος παγιδεύουν για μεγαλύτερη διάρκεια τη ζέστη στον περιβάλλοντα χώρο.
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 2
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 3

Κέρδισε περισσότερο

Μόλις χειμωνιάσει και πιάσει έντονο κρύο, η αγορά πετρελαίου είναι απαραίτητη για να διατηρείς το σπίτι σου ζεστό. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να κάνεις έρευνα αγοράς πριν προμηθευτείς πετρέλαιο, για να δεις τι σου προσφέρει κάθε εταιρεία. Πολλές φορές μπορείς να βγεις κερδισμένος από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, αρκεί να συμβουλευτείς τα προγράμματα επιβράβευσης.

Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 3
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 4

Χρήση καλοριφέρ

Τα σώματα καλοριφέρ είναι μια αποτελεσματική λύση για ένα ζεστό σπίτι, αλλά μπορείς να τα κάνεις ακόμα πιο αποδοτικά ακολουθώντας μερικά tip. Απόφυγε να τα σκεπάζεις με ρούχα ή πετσέτες για μην μπλοκάρεις την κυκλοφορία της θερμαντικής ενέργειας. Προσπάθησε να μην ανεβοκατεβάζεις το θερμοστάτη, αφού οι συχνές αυξομειώσεις επηρεάζουν την κατανάλωση πετρελαίου. Τέλος, είναι σημαντικό να γίνεται συχνά εξαέρωση ώστε ο αέρας να μην εμποδίζει το ζεστό νερό που κυκλοφορεί στα σώματα.

Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 4
Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 5

Εκμεταλλεύσου τις κουρτίνες και τα παντζούρια

Το πρωί είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ζεστάνεις το σπίτι σου φυσικά, με την ενέργεια του ήλιου. Μόλις ξυπνήσεις, άνοιξε τις κουρτίνες σου και άσε το χώρο σου να απορροφήσει τη θερμότητα. Είναι πολύ βασικό όμως κατά τις μεσημβρινές ώρες ή πριν φύγεις από το σπίτι, να τις κλείσεις για να μην αφήσεις όλη αυτήν τη ζεστασιά να δραπετεύσει. Επίσης, το βράδυ που έχει πιο χαμηλή θερμοκρασία, το ιδανικό είναι να κλείνεις τα παντζούρια.

Συμβουλές για να γυρνάς σε ένα ζεστό σπίτι 5