Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Κάθε νέο έτος προσπαθούμε να φτιάξουμε την προσωπική μας λίστα με τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Πάντα όμως κάτι γίνεται και ποτέ δεν φτάνουμε στο σωστό αποτέλεσμα. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα να τα πάμε κάπως καλύτερα; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους φετινούς σας στόχους!

Επιστροφή στους... στόχους 1

Σκεφτείτε τι πραγματικά θα κερδίσετε

Βάζουμε έναν στόχο προκειμένου να πετύχουμε κάτι που θα βελτιώσει τον εαυτό μας. Αυτό μπορεί να αφορά στην υγεία, στη διάθεση ή ακόμη και στο πορτοφόλι μας. Για να το πετύχουμε, λοιπόν, πρέπει να αναλογιστούμε τι πραγματικά θα κερδίσουμε από το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν κόψετε το κάπνισμα, τότε θα δείτε βελτίωση στην υγεία και στις αντοχές σας. Κάθε φορά που θα παρεκκλίνετε και θα κάνετε “ένα τσιγαράκι”, πρέπει να θυμάστε πού θέλετε να φτάσετε και γιατί, ώστε πάντα να συνεχίζετε!

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Πάντα πρέπει να δίνουμε κάτι, ώστε αυτό να μας επιστραφεί στο μέγιστο. Γι’ αυτό, κάθε φορά που φτάνετε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας, επιβραβεύστε τον εαυτό σας: ένα μικρό δώρο, κάτι συμβολικό σχετικό με τον στόχο σας, θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε με περισσότερο πείσμα και δύναμη μέχρι να φτάσετε στο τέλος! Αν φέτος θέλετε να κόψετε τα γλυκά, φάτε ένα σοκολατάκι υγείας την πρώτη εβδομάδα!

Γράψτε για τον στόχο σας

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές μας βοηθάει να δούμε κάτι γραμμένο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως για διάφορα πράγματα, καθόμαστε και φτιάχνουμε λίστες γραπτώς. Όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, τα γραπτά μένουν, άρα όταν κάθε πρωί ξυπνάμε και βλέπουμε κάτι γραμμένο στο ψυγείο, τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό και προσπαθούμε όντως να το τηρήσουμε. Ακόμη, μπορείτε να γράψετε την πρόοδό σας σε ένα μπλοκ. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε αποταμίευση, κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα, γράψτε πόσα χρήματα αποταμιεύσατε.

Επιστροφή στους... στόχους 2

Δείτε το θετικά

Σκοπός ενός στόχου, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι να σας κάνει καλύτερους, οπότε αντιμετωπίστε τη φετινή πρόκληση με θετική σκέψη επιδιώκοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αποφύγετε να βάλετε τον εαυτό σας σε διαδικασία αυτοτιμωρίας και αρνητικής διάθεσης και προσπαθήστε να δείτε μακροπρόθεσμα τα οφέλη της προσπάθειάς σας!

Ενημερώστε τον περίγυρο σας

Οι φίλοι και η οικογένεια είναι πάντα ένα στήριγμα. Ενημερώνοντάς τους για τον στόχο σας κερδίζετε σε 3 επίπεδα: αρχικά θα είναι δίπλα σας για να σας ενθαρρύνουν, όταν κοντεύετε να τα παρατήσετε ή δυσκολεύεστε. Κερδίζετε ακόμη στο ότι ανταλλάσσετε εμπειρίες και απόψεις από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο. Θα σας βοηθήσουν σε ό,τι σας δυσκολεύει και θα σας δώσουν σοφές συμβουλές, που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί. Τέλος, το να εξωτερικεύσετε τον στόχο σας σε τρίτους αποτελεί μια κοινωνική δέσμευση, γεγονός που θα σας κάνει να προσπαθήσετε ακόμη περισσότερο!

Επιστροφή στους... στόχους 3