Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Είναι τα road trip ο αγαπημένος σου τρόπος για να ταξιδεύεις; Το φετινό καλοκαίρι οδήγησε με ασφάλεια στα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας, ακολουθώντας οικολογικούς τρόπους οδήγησης:

Οικολογικοί τρόποι οδήγησης 1

Φρόντισε να οδηγείς με σταθερή ταχύτητα και να αποφεύγεις αχρείαστα σταματήματα και ξεκινήματα, ειδικά όταν αυτά είναι απότομα. Για να πετύχεις σταθερή ταχύτητα, θα χρειαστείς καλή ορατότητα: προετοιμάσου σωστά και κοίταζε όσο πιο μακριά μπορείς, προκειμένου να προλάβεις τυχόν περιστατικά. 
Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με την παρέα σου, κάνε έναν έλεγχο στα ελαστικά του αυτοκινήτου σου. Αν δεν έχουν την κατάλληλη πίεση, τότε η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται. 
Απόφυγε τον κλιματισμό, ειδικά όταν βρίσκεσαι εντός πόλης. Ομοίως, σε αυτοκινητόδρομους, όπου οι ταχύτητες είναι υψηλές, μην ανοίγεις τα παράθυρα καθώς και σε αυτή την περίπτωση η κατανάλωση καυσίμου μεγαλώνει. 
Φρόντισε να σβήνεις τη μηχανή όταν κάνεις κάποια στάση, έστω και για λίγα λεπτά και ειδικά σε κάποια διασταύρωση με μεγάλο μεταφορικό, όπως τρένο. 
Θα πρέπει εσύ και η παρέα σου να ταξιδεύετε με τα απολύτως απαραίτητα και να μη βαραίνετε το αυτοκίνητο με αχρείαστα πράγματα ή αξεσουάρ. Το επιπλέον βάρος αυξάνει όχι μόνο την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τις ρυπογόνες εκπομπές.
Δώσε προσοχή στη λειτουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών στο αυτοκίνητο, οι οποίες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια αλλά και καύσιμα.

Και τώρα που ξέρεις πώς μπορείς να κάνεις την οδήγησή σου οικολογική, μένει μόνο να βρεις τη διαδρομή σου στον χάρτη…

Οικολογικοί τρόποι οδήγησης 2

Ξεκινώντας από τα νότια

Το ιδανικότερο road trip, με γνωστές αλλά και κρυμμένες ομορφιές, είναι σίγουρα στην Πελοπόννησο. Αρχίζοντας από την Κόρινθο και πηγαίνοντας προς την Ηλεία και την Λακωνία, αξίζει σίγουρα να μπεις στο δίλλημα με την παρέα σου, για το σε ποια… άκρη θα φτάσετε!
Αν πάλι θέλετε να πάτε προς τα κεντρικά, τότε το Πήλιο προσφέρεται για τους λάτρεις και του βουνού και της θάλασσας. Εξερευνήστε τα γύρω χωριά και ζήστε αξέχαστες στιγμές.

Οικολογικοί τρόποι οδήγησης 3

Ξεκινώντας από τα βόρεια

Αν πάλι φέτος το καλοκαίρι ξεκινήσεις ένα road trip στη βόρεια πλευρά της χώρας, πρέπει να ξέρεις πως …σαν την Χαλκιδική έχει! Στη μύτη του δεύτερου ποδιού, θα βρεις άγριες ομορφιές και δρόμους με στροφές, όμως η θάλασσά τους θα σε αποζημιώσει. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό και στο τρίτο πόδι. Ωστόσο, αν θες να κάνεις τη διαφορά, επίλεξε τον Έβρο, την Καβάλα και την Ξάνθη, για ένα road trip με μοναδικές αναμνήσεις.