Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Κάποιοι σχεδιάζουν μήνες πριν τις διακοπές τους. Εάν ανήκετε στους ταξιδιώτες που οργανώνονται την τελευταία στιγμή –ιδιαίτερα και λόγω συνθηκών– σας παρουσιάζουμε ιδέες και προτάσεις για να απολαύσετε ανέμελα τις διακοπές σας, χωρίς άγχος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε εισιτήρια και να φτιάξετε τη βαλίτσα σας!

   
Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 1

Ελλάδα

Θέλετε βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά ή προτιμάτε να ανακαλύψετε τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της φύσης; Η Ελλάδα έχει να προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Κι αν οι πολλές ώρες στο αμάξι ή στο πλοίο σάς κουράζουν, δεν χρειάζεται να περιορίσουν τις επιλογές σας σε προορισμούς.

Με το αεροπλάνο, αγαπημένοι αλλά μακρινοί προορισμοί βρίσκονται ένα… κλικ μακριά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε προορισμό και να κλείσετε το εισιτήριό σας. Με μόλις μία ώρα ταξίδι αεροπορικώς, τολμήστε να επισκεφθείτε υπέροχα νησιά και προορισμούς στην Ελλάδα, ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο.

Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 1
Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 2

Ευρώπη

Εάν σας έχει λείψει η Ευρώπη και νοσταλγείτε περιπλανήσεις σε άγνωστα ή αγαπημένα μέρη, τότε ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι αυτό που χρειάζεστε. Τα ταξίδια αστραπή στο εξωτερικό, άλλωστε, δεν θέλουν τρομερή οργάνωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τον προορισμό και να κλείσετε τα εισιτήριά σας.

Ωστόσο, εάν έχετε τη δυνατότητα να μείνετε λίγο παραπάνω από ένα Σαββατοκύριακο, τότε μπορείτε να οργανώσετε γρήγορα και εύκολα road trips για να ανακαλύψετε τις ομορφιές και εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι πιο μικρές πόλεις.

Στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ιταλία θα ζήσετε το καλοκαίρι αλλιώς, καθώς θα περιπλανηθείτε σε κοσμοπολίτικους προορισμούς, ενώ η φλογερή Ισπανία έχει να σας προσφέρει όμορφες περιπλανήσεις στις μεσογειακές ακτές της.

Εάν θέλετε κάτι το διαφορετικό, αξίζει να κάνετε ένα road trip στα εναλλακτικά Βαλκάνια. Οι προτάσεις για road trips στην Ευρώπη είναι αρκετές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε τα εισιτήρια σας και να φτιάξετε τη βαλίτσα σας.

Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 2
Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 3

Μικρά tips για σωστή οργάνωση

Σε κάθε ταξίδι, όποιος κι αν είναι ο προορισμός, το παν είναι η σωστή οργάνωση της βαλίτσας. Βασικό είναι να προσπαθήσετε να μην πάρετε μαζί σας παραπάνω από όσα χρειάζεστε.

Δείτε την οργάνωση της βαλίτσας σας σαν παιχνίδι tetris και προσπαθείτε να γεμίζετε τα κενά που δημιουργούνται με ρούχα ή εσώρουχα και κάλτσες. Επίσης, καλό είναι να τοποθετείτε στον πάτο της βαλίτσας σας τα πράγματα που θα βγάλετε τελευταία όταν φτάσετε, ενώ τα παπούτσια μπορείτε να τα τοποθετείτε στα πλαϊνά της βαλίτσας.

Τέλος, πριν από κάθε ταξίδι ενημερωθείτε για τις ταξιδιωτικές οδηγίες που ισχύουν σχετικά με τον Covid-19, ώστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα.

Ραντεβού σε μαγευτικούς προορισμούς 3