Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με μερικά ξύλα κανέλας, γαρύφαλλο και κορδέλες; Πάρτε μερικές ιδέες για να φτιάξετε μοναδικά χειροποίητα στολίδια, παρέα με τα παιδιά! 

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η καλύτερη, ώστε όλοι να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας και πολύ περισσότερο με τα παιδιά! Εξασφαλίστε λίγο χρόνο και δημιουργήστε μαζί τους πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

Ζαχαρωτά παντού

Τα παιδιά λατρεύουν τα ζαχαρωτά και όχι άδικα. Εκμεταλλευτείτε το για να φτιάξετε μαζί τους γιρλάντες και στολίδια από τα οποία θα κρέμονται ζαχαρωτά και καραμέλες. Κρεμάστε μια γιρλάντα σε ένα μεγάλο παράθυρο ή στο πάνω μέρος της βιβλιοθήκης και με τη βοήθεια των παιδιών περάστε καραμέλες και ζαχαρωτά. Προσοχή μην καταναλωθούν ...πριν τη διακόσμηση!

Μπισκοτένια στολίδια

Ετοιμάστε μαζί με τα παιδιά μπισκότα βουτύρου προσθέτοντας από πάνω χριστουγεννιάτικα σχέδια με ζαχαρόπαστα. Στη συνέχεια, φτιάξτε τα σε συσκευασία δώρου, περάστε το κορδελάκι από την τρύπα και κρεμάστε τα στο δέντρο σας. Επιλέξτε κορδέλα σε ανάλογα χριστουγεννιάτικα χρώματα, όπως λευκό και κόκκινο.

Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια 1

Στολίδια από φρούτα:

Φέτος, δώστε μια μοντέρνα και φρουτένια νότα στη διακόσμησή σας! Ψήστε λεπτοκομμένες φέτες από πορτοκάλι για περίπου 3-4 ώρες. Σκοπός είναι οι φέτες να στεγνώσουν διατηρώντας το φωτεινό χρώμα του φρούτου. Αφού βγάλετε το φρούτο από το φούρνο, με ένα μαχαίρι και προσεκτικά ανοίξτε μια τρύπα στο επάνω μέρος και περάστε μια χρωματιστή κορδέλα, ώστε να μπορείτε να το δέσετε στο κλαδί του δέντρου σας! Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να μυρίσουν το πορτοκάλι και να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης.

Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια 2

Χάρτινα στολίδια

Ήρθε η ώρα του κόψε - ράψε! Προμηθευτείτε χαρτόνια σε χριστουγεννιάτικα χρώματα, όπως κόκκινο και πράσινο, ψαλίδια και κόλλες και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε. Κόψτε μαζί με τα παιδιά τα χαρτόνια σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια, όπως στρογγυλό για μπάλα ή σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη συνέχεια, διακοσμήστε τα όπως εσείς νομίζετε. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα προσεκτικά - προτιμήστε ένα διακορευτή - και περάστε τα στο κλωνάρι του δέντρου σας.

Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια 3