Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σκέφτεστε τι θα κάνετε; Εάν το «Πάσχα στο χωριό» δεν είναι μέσα στα σχέδιά σας ή εάν φέτος επιθυμείτε κάτι διαφορετικό, ακολουθούν προτάσεις για πασχαλινές εξορμήσεις για όλα τα γούστα.

   
Πάσχα στο νησί

Πάσχα στο νησί

Εάν θέλετε μια πρώτη γεύση από το καλοκαίρι που έρχεται, μπορείτε να γιορτάσετε το Πάσχα σε νησί και να γνωρίσετε ξεχωριστά έθιμα.

Η Κέρκυρα κατέχει επάξια τα πρωτεία στα έθιμα του Πάσχα και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Μεγάλο Σάββατο είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς οι ντόπιοι πετούν στον δρόμο πήλινα κανάτια ή στάμνες γεμάτες νερό.

Στην αρχοντική Σύρο βρίσκουν κοινό τόπο καθολικοί και ορθόδοξοι, αφού γιορτάζουν το Πάσχα μαζί. Η περιφορά των επιταφίων δημιουργεί κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στην Πάρο το Πάσχα είναι μια εξίσου ιδιαίτερη εμπειρία. Στη λιτανεία του Επιταφίου θα παρακολουθήσετε αναπαράσταση της ζωής και των Παθών του Ιησού. Επίσης, το γλέντι δεν σταματά την Κυριακή, αλλά συνεχίζεται και τη Δευτέρα με παραδοσιακά πανηγύρια σε χωριά του νησιού.

Πάσχα στο νησί
Πάσχα στο χωριό

Πάσχα στο χωριό

Ακόμη κι αν δεν επιλέξετε το χωριό λόγω καταγωγής, το Πάσχα στην επαρχεία προσφέρει μια πιο βουκολική αίσθηση. Η φύση αναγεννάται και δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για βόλτες. Παράλληλα, μπορείτε να ανακαλύψετε ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα.

Στο γραφικό Λεωνίδιο, το βράδυ της Ανάστασης θα παρακολουθήσετε ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα, με εκατοντάδες φαναράκια να ελευθερώνονται στον ουρανό.

Η επιβλητική Μονεμβασιά, με το κάστρο της, θα σας γοητεύσει. Η περιφορά του επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής καστροπολιτείας θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή.

Στα Μετέωρα, θα θαυμάσετε την καθηλωτική φύση και θα ζήσετε μια κατανυκτική θρησκευτική εμπειρία στις τελετουργίες των μοναστηριών. Στην αυθεντική Θράκη θα αναβιώσετε έθιμα, που πολλά έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Πάσχα στο χωριό
Πάσχα στην Αθήνα

Πάσχα στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι το Πάσχα στην Αθήνα δεν έχει τις ομορφιές του; Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε βόλτες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα άλλους προορισμούς, αλλά έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε κατανυκτικές στιγμές σε παραδοσιακές εκκλησίες της πόλης.

Η Ανάσταση στη Μητρόπολη της Αθήνας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Τη Μεγάλη Παρασκευή αξίζει να βρεθείτε στο Σύνταγμα, που καταλήγει η περιφορά του Επιταφίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Οι ψαλμωδίες στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση θα σας μαγέψουν, ενώ στην Αγ. Ειρήνη της οδού Αιόλου θα σας συναρπάσει η ελληνική βυζαντινή χορωδία.

Παράλληλα, μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και τη θάλασσα, μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Μια μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο ή το Ναύπλιο είναι μια σύντομη και όμορφη απόδραση.

Πάσχα στην Αθήνα