Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

€πιστροφή στο σπίτι και το Πάσχα πλησιάζει. Φέτος σίγουρα θα το γιορτάσουμε διαφορετικά, αλλά αυτό δεν είναι παρά μία ευκαιρία για να δώσουμε μια ανανεωμένη νότα στην παράδοση. 

Η οικογενειακοί δεσμοί, τα χρώματα της άνοιξης και η καλή διάθεση δεν έλειψαν ποτέ. Aς γεμίζουμε λοιπόν αισιοδοξία κι ας απολαύσουμε το μοναδικό Πάσχα που έρχεται.

   
Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 1

Φέρτε το Πάσχα στο σπίτι

Πλεκτά καλάθια με αυγά, λαμπάδες, λουλούδια, το Πάσχα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Φέτος, ακόμα κι αν δεν γιορτάσουμε όπως συνήθως, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική ατμόσφαιρα Λαμπρής όπου κι αν βρισκόμαστε, εντάσσοντας στο χώρο μας τέτοια διακοσμητικά. 

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν μαζί δημιουργικό χρόνο για να δώσουν στο σαλόνι, στο μπαλκόνι, σε όλο το σπίτι άρωμα από το Πάσχα. Δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας λαμπάδες, βάζοντας όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Μη μείνετε μόνο στα κλασικά στολίδια, όπως τούλι και κορδέλες. Δοκιμάστε να κάνετε μία από ανακυκλωμένα υλικά ή μία με φωτογραφίες των αγαπημένων σας. Χρησιμοποιήστε τες για να δώσετε στα απογεύματά σας μαγική ατμόσφαιρα.

Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 1
Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 2

Κάντε τη διαφορά στη μαγειρική

Οι παραδοσιακές συνταγές το Πάσχα είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Πώς όμως θα προσαρμοστούμε στην έλλειψη σούβλας; Το αργό ψήσιμο της σούβλας μπορούμε να το πετύχουμε στον φούρνο, κρατώντας τη θερμοκρασία χαμηλά, περίπου στους 50 βαθμούς και τη θέρμανση στον αέρα. 

Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε όχι μόνο αρνί στον φούρνο, αλλά και ατομικά γαρδουμπάκια, αντί για κοκορέτσι, και ατομικά κοντοσούβλια. Ειδικά το κοντοσούβλι και το αρνί, εάν δεν τα ψήσετε σε μεγάλα κομμάτια, μπορείτε να τα μαρινάρετε σε μπίρα, καυτερή μουστάρδα και μέλι ή ρούμι, φέτες λάιμ, κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν.

Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 2
Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 3

Δημιουργικά αυγά

Κάθε χρόνο βάφουμε αυγά, κυρίως κόκκινα αλλά και χρωματιστά. Φέτος, είναι ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί κάνοντάς τα πιο ευφάνταστα! Μπορούμε να απομονώσουμε μέρη του αυγού με μονωτική ταινία, να το βουτήξουμε σε διαφορετικές μπογιές ή ακόμα και να βάψουμε πάνω στο χρωματισμένο τσόφλι. 

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους να τρέξει και να δημιουργήσουν τα πιο χαρούμενα αυγά. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε εκεί. Μπορείτε να παίξετε κυνήγι θησαυρού, κρύβοντας τα αυγά και κάνοντας διαγωνισμό ποιος θα βρει τα περισσότερα.

Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 3
Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 4

Ζαχαροπλαστικές δημιουργίες: τσουρέκι και κουλουράκια

Το πασχαλινό τσουρέκι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά όλων. Τώρα που έχουμε χρόνο, μπορούμε να τον αφιερώσουμε και να φτιάξουμε το αγαπημένο μας τσουρέκι με ό,τι γέμιση και επικάλυψη θέλουμε. Δοκιμάστε να συνδυάσετε γεύσεις φρούτων και πειραματιστείτε με σοκολάτα και κάστανο.

Για τα κουλουράκια, η συνταγή είναι παραδοσιακή αλλά συνέχεια ακούμε παραλλαγές. Ήρθε λοιπόν η ώρα να την πάμε ένα βήμα παραπέρα. Επικάλυψη κουβερτούρας, κομματάκια σοκολάτας, ζύμη με μόκα, οι επιλογές είναι αμέτρητες, αρκεί να βάλουμε τη δημιουργικότητά μας να δουλέψει. 

Το Πάσχα φέτος θα είναι το πιο πρωτότυπο που είχαμε μέχρι τώρα, ας του δώσουμε λοιπόν τον κατάλληλο χαρακτήρα. Το σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε και να απομακρύνουμε τις σκέψεις μας από τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε. Να μείνουμε με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε ωφέλιμα τον χρόνο των διακοπών μας. Καλή Λαμπρή και καλές γιορτές!

Πάσχα στο σπίτι: Το πιο ξεχωριστό Πάσχα 4