Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τα πανηγύρια του Αυγούστου στα ελληνικά νησιά είναι ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι. Ο χορός και το κέφι υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων μπορούν να σας προσφέρουν μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες. Ακολουθούν 4 προτάσεις για να ξεφαντώσετε στα ελληνικά νησιά.

   
Ικαριώτικα πανηγύρια

Ικαριώτικα πανηγύρια

Η Ικαρία φημίζεται για τα ξέφρενα πανηγύρια της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα για τα πανηγύρια του Αυγούστου.

Το νησί πλημμυρίζει από κόσμο που διασκεδάζει στον ρυθμό του Ικαριώτικου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με θέα την πλούσια φύση.

Για να ζήσετε τη διονυσιακή αυτή εμπειρία, επισκεφθείτε φημισμένα πανηγύρια του νησιού, όπως του Μαγγανίτη, των Ραχών και του Φάρου. Το κορυφαίο όμως πανηγύρι του νησιού είναι αυτό της Λαγκάδας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου.

Ικαριώτικα πανηγύρια
Το πανηγύρι του Χριστού στην Αμοργό

Το πανηγύρι του Χριστού στην Αμοργό

Ένα από τα πιο δημοφιλή πανηγύρια είναι αυτό του Χριστού, που πραγματοποιείται αρχές Αυγούστου, στο νησί της Αμοργού.

Το εντυπωσιακό κυκλαδίτικο νησί θα σας καθηλώσει με τις κρυστάλλινες παραλίες και τις μαγευτικές σπηλιές του και φυσικά με τα καλοκαιρινά πανηγύρια του!

Το βιολί και το λαούτο δεν λείπουν ποτέ από το πανηγύρι του Χριστού και πάντα ξεσηκώνουν τον κόσμο. Μαζί με τη μουσική, απολαύστε ψημένη αμοργιανή ρακή, για την οποία φημίζεται το νησί, και δοκιμάστε άφθονα τοπικά εδέσματα.

Το πανηγύρι του Χριστού στην Αμοργό
Το πανηγύρι της Παναγιάς Λαγκουβάρδας

Το πανηγύρι της Παναγιάς Λαγκουβάρδας

Από τη μεριά του Ιονίου, η κατάλληλη επιλογή για να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία ενός νησιώτικου πανηγυριού είναι αναμφίβολα η Κεφαλονιά.

Πέρα από τα αχανή καταπράσινα τοπία και τις πανέμορφες παραλίες της, η Κεφαλονιά φιλοξενεί τον Δεκαπενταύγουστο ένα από τα πιο δημοφιλή πανηγύρια της Ελλάδας.

Το πανηγύρι της Παναγιάς Λαγκουβάρδας προσφέρεται για να ακούσετε παραδοσιακή μουσική με φόντο τη θάλασσα, να γευτείτε τα ξακουστά τσιγαρίδια και να μοιραστείτε μια μοναδική εμπειρία με τους ντόπιους.

Το πανηγύρι της Παναγιάς Λαγκουβάρδας

Το πανηγύρι της Παναγιάς Πορταΐτισσας

Η Αστυπάλαια θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Δωδεκανήσων. Συνδυάζει μαγευτικά φυσικά τοπία και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Στο νησί πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου, το πανηγύρι της Παναγιάς Πορταΐτισσας, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του νησιού.

Ζήστε μια μοναδική τριήμερη εμπειρία στην «πεταλούδα του Αιγαίου», με θέα ολόκληρο το νησί. Στο πανηγύρι μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Αστυπάλαιας, τον λαμπριανό.