Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Μια απλή κίνηση προσφοράς αρκεί για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Εάν νιώθετε την επιθυμία να φροντίσετε με κάποιον τρόπο το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω σας, ο εθελοντισμός είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν σας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρετε απλόχερα τη βοήθειά σας. Αρκεί να συμμετάσχετε σε κάποια από τις εθελοντικές δράσεις που θα διοργανωθούν.

   
Φροντίζουμε το περιβάλλον

Φροντίζουμε το περιβάλλον

Εάν ενδιαφέρεστε για την προστασία του περιβάλλοντος και θέλετε τα φετινά Χριστούγεννα να συνεισφέρετε με τον δικό σας τρόπο, μπορείτε να ενταχτείτε σε μια εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα και να πάρετε μέρος σε καθαρισμούς παραλιών ή δενδροφυτεύσεις.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε οργανισμούς που ασχολούνται με την ανακύκλωση. Θα συνεργαστείτε με άλλους εθελοντές στη συγκέντρωση και διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και θα μάθετε εναλλακτικούς τρόπους να αξιοποιείτε τις συσκευασίες προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Δεν έχετε χρόνο για κάτι από αυτά; Μπορείτε να ξεκινήσετε μόνοι σας μια προσπάθεια να κάνετε τη γειτονιά σας πιο πράσινη και πιο καθαρή. Κάθε πράξη έχει αξία όσο μικρή και αν είναι.

Φροντίζουμε το περιβάλλον
Φροντίζουμε τους γύρω μας

Φροντίζουμε τους γύρω μας

Εάν ψάχνετε τρόπους να στηρίξετε τους ανθρώπους γύρω σας στις φετινές γιορτές, επισκεφθείτε συλλόγους παιδιών και ηλικιωμένων. Μπορείτε να τους κρατήσετε συντροφιά, να μαγειρέψετε και να οργανώσετε μαζί τους το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μια άλλη ιδέα, που απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο, είναι να δώσετε αίμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που την τιμούμε 2 μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε οργανισμούς που ασχολούνται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρίες. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε παιχνίδια και δραστηριότητες που θα σας φέρουν σε επαφή μαζί τους και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον λίγο διαφορετικό τρόπο ζωής τους.

Φροντίζουμε τους γύρω μας
Φροντίζουμε τα ζώα

Φροντίζουμε τα ζώα

Τις ημέρες των γιορτών έχετε ελεύθερο χρόνο και βρίσκεστε περισσότερο στο σπίτι. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας και να ανανεώνετε το φαγητό τους. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε απλές χάρτινες κατασκευές που θα λειτουργούν ως καταφύγια από το κρύο και τη βροχή.

Εάν θα θέλατε έναν τετράποδο φίλο να σας κρατάει συντροφιά στο σπίτι αλλά δεν μπορείτε να δεσμευτείτε μόνιμα με τη φροντίδα του, μπορείτε να γίνετε ανάδοχος και να γιορτάσετε παρέα τα Χριστούγεννα.

Τέλος, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά καταφύγια που αναλαμβάνουν τη νοσηλεία και τη στέγαση αδέσποτων ζώων. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κάποιο από αυτά και να φροντίσετε μαζί με άλλους εθελοντές τα φιλοξενούμενα ζώα.

Φροντίζουμε τα ζώα