Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται να βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να υπάρχουν όλο και περισσότερα παιδικά χαμόγελα γύρω μας. Με το να τα προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά  την αγάπη και την υποστήριξή μας, θέτουμε τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο.
   

Ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών;

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού για το 2021 είναι «Ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί». Αυτό ακριβώς γιορτάζουμε κάθε χρόνο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στο χαμόγελο, στη ζεστασιά και στην ευτυχία.

Τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως στην:

  • Προστασία και τη φροντίδα που χρειάζονται για την καλή διαβίωσή τους (στέγη, φαγητό, ιατρική περίθαλψη).
  • Ασφάλεια – Να μην τα κακοποιούν, αμελούν ή εκμεταλλεύονται.
  • Εκπαίδευση και το παιχνίδι.
  • Ελεύθερη σκέψη και έκφραση της γνώμης τους.

Ιδρύματα και ΜΚΟ που παρέχουν φροντίδα και ασφάλεια στα λιγότερο προνομιούχα παιδιά υπάρχουν και στη χώρα μας. Και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Έμπρακτη υποστήριξη

Υπάρχουν πολλά ιδρύματα και ΜΚΟ που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουν να πραγματοποιούν το υπέροχο έργο τους για τα παιδιά. Διαδικτυακά μπορείτε να:

  • Βρείτε εθελοντικές ομάδες και φορείς που ασχολούνται με τα παιδιά.
  • Μάθετε περισσότερα για το έργο και τις ανάγκες τους.

Μάλιστα, εκτός από την οικονομική υποστήριξη, εάν έχετε διάθεση και χρόνο, μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά σε πολλές πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται για να εμψυχώσουν τα παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα ή/και ορφανοτροφεία.

Επαγγελματική…συνεισφορά

Για να στηρίξετε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά τις δεξιότητές σας στα ιδρύματα όπου διαμένουν. Τα ιδρύματα συχνά έχουν πρακτικές ανάγκες που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Με ό,τι και αν ασχολείστε, υπάρχει τρόπος να συνεισφέρετε δυναμικά μέσα και από την επαγγελματική δραστηριότητά σας. Για παράδειγμα, εάν είστε δικηγόρος, μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν υπηρεσίες νομικής υποστήριξης. Εάν ασχολείστε με υπολογιστές, μπορείτε να προσφέρετε τεχνική υποστήριξη. Αντίστοιχα, μπορείτε να λειτουργείτε υποστηρικτικά εάν είστε κομμωτής/τρια, υδραυλικός, τεχνίτης κ.ά.

Η λίστα με τις καθημερινές ανάγκες των ιδρυμάτων είναι μεγάλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απευθυνθείτε στο ίδρυμα ή/και τη ΜΚΟ που θέλετε να στηρίξετε εθελοντικά, για να μάθετε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η συνεισφορά σας.