Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Καθώς βρισκόμαστε σε οσκαρική τροχιά και οι επισκέψεις στον κινηματογράφο αυξάνονται, είναι η ώρα να ανατρέξουμε στις ηθοποιούς με τα περισσότερα Όσκαρ που έχουμε θαυμάσει στη μεγάλη οθόνη!

Ποιες είναι οι πιο πολυβραβευμένες ηθοποιοί του Hollywood; 1

Katharine Hepburn

Την πρωτοκαθεδρία αυτής της λίστας έχει από το 1982, όταν κέρδισε το τελευταίο της Όσκαρ για την ταινία «Στη χρυσή λίμνη», η Katharine Hepburn. Συνολικά, κατέκτησε 4 χρυσά αγαλματίδια, όλα στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου για τις ταινίες: «To λιοντάρι του χειμώνα», «Μάντεψε ποιος θα ‘ρθει το βράδυ», «MorningGlory». Σύμφωνα με το IMDB, στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε 27 βραβεία σε σύνολο 36 υποψηφιοτήτων.

Meryl Streep

Πιο κοντά στο σήμερα, η αγαπημένη μας Meryl Streep ακολουθεί με 3 Όσκαρ: 2 στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου (για τις ταινίες “Η σιδηρά κυρία”, όπου ενσάρκωσε την Margaret Thatcher και “Η εκλογή της Σοφί”) και 1 –το πρώτο της- στην κατηγορία Β’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Αν και έχει στο ενεργητικό της 355 υποψηφιότητες, που οδήγησαν σε 172 βραβεύσεις (ανάμεσα τους και 9 Χρυσές Σφαίρες), φέτος έσπασε ξανά το προσωπικό της ρεκόρ στα Όσκαρ με την 21η υποψηφιότητά της: διεκδικεί το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «ThePost: Απαγορευμένα Μυστικά». Αν το κερδίσει, θα βρεθεί στην κορυφή αυτής της λίστας, ακολουθώντας την επιτυχία της KatharineHepburn.

Ingrid Bergman

Η IngridBergman, η Σουηδή ηθοποιός που κατέκτησε το Hollywoodκαι με τον βίο της τάραξε τη συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία, έχει κερδίσει κι αυτή 3 Όσκαρ: δύο Α’ γυναικείου ρόλου («Gaslight», «Anastasia») και ένα Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Έγκλημα στο OrientExpress», αλλά και 4 Χρυσές Σφαίρες. Συνολικά, είχε στην κατοχή της 35 βραβεύσεις.

HilarySwank

Αν και έχουμε καιρό να ακούσουμε το όνομά της σε κάποια υποψηφιότητα, η HilarySwank κατέχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ: έχει 2 στα 2! Πιο συγκεκριμένα, η γλυκύτατη ηθοποιός έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο της Ακαδημίας και τις δυο φορές! Οι ταινίες με τις οποίες κέρδισε: “Boysdon’tcry” και “MillionDollaryBaby”.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με δύο Όσκαρ έχουν βραβευθεί και άλλες αγαπημένες και ταλαντούχες ηθοποιοί, όπως η BetteDavisμε δύο Όσκαρ σε 10 υποψηφιότητες, η CateBlanchettκαι η JaneFondaπου έχουν προταθεί 7 φορές για Όσκαρ, έχοντας κερδίσει τις δύο από αυτές.

Τι βλέπουμε, λοιπόν, στο παράδειγμα αυτών των ταλαντούχων και επιτυχημένων γυναικών; Πως η προσπάθεια και οι κόποι μας πάντα ανταμείβονται και επιστρέφουν: σε άλλους με ένα βραβείο και σε άλλους με μερικές ιδέες επιβράβευσης για ξεγνοιασιά και χαλάρωση!

Ποιες είναι οι πιο πολυβραβευμένες ηθοποιοί του Hollywood; 2