Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τώρα που μένουμε σπίτι και ζούμε ακόμη περισσότερες στιγμές σε αυτό, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουμε αλλαγές στους χώρους που νιώθουμε ότι χρειάζονται ανανέωση. Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες διακόσμησης και διαρρύθμισης, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φενγκ σούι, για μια χρονιά γεμάτη θετική ενέργεια και ευημερία.

   
Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία

To φενγκ σούι είναι μια αρχαία κινεζική φιλοσοφία που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν την ισορροπία τους μέσα από τον χωρικό σχεδιασμό, εναρμονίζοντας τη φύση με τους χώρους όπου ζουν.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται τσι. Μέσα από τη διαρρύθμιση των χώρων, τη σωστή τοποθέτηση των αντικειμένων και τις κατάλληλες επιλογές χρωμάτων, αυτή η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστα στο σπίτι σας και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής σας.

Η φιλοσοφία
Τα χρώματα

Τα χρώματα

Το φενγκ σούι αποτελείται από τα 5 στοιχεία της φύσης, που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Καλό είναι να υπάρχουν σε ισορροπία στο σπίτι μας μέσα από τα σχετικά υλικά και χρώματα με τις διάφορες αποχρώσεις τους.

Η φωτιά συμβολίζει τη ζωντάνια, την έκφραση συναισθημάτων και το πάθος με το κόκκινο, το πορτοκαλί και το ροζ. Η γη συμβολίζει την ευημερία, τη σταθερότητα και τη σωματική δύναμη με το κίτρινο, το μπεζ και το κεραμιδί.

Το ξύλο σχετίζεται με την ευελιξία, την καλοσύνη και τη θεραπεία με το πράσινο, το καφέ και το μωβ. Το μέταλλο σχετίζεται με την ομορφιά, τη χαρά και την αποτελεσματικότητα με το λευκό, το ασημί και το χρυσό. Το νερό συνδέεται με τη σοφία, την κοινωνική ζωή και την καριέρα με το μαύρο και το μπλε.

Τα χρώματα
Η διακόσμηση

Η διακόσμηση

Τώρα που γνωρίζετε τις ιδιότητες των χρωμάτων, μπορείτε να βάλετε χρώμα στο σπίτι σας με πολλούς τρόπους. Για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ισορροπία στον χώρο, εκτός από το να βάψετε τους τοίχους, μπορείτε να δώσετε χρώμα σε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα.

Ένα έπιπλο ή ακόμα και μια πολυθρόνα ή/και ο καναπές σε ιδιαίτερο χρώμα μπορούν να αλλάξουν όλον τον αέρα και το στυλ ενός δωματίου.

Επιπλέον, μαξιλάρια καναπέ, κουβερτάκια, λευκά είδη, χαλιά ή μοκέτες και φωτιστικά θα δώσουν όχι μόνο χρώμα αλλά και άποψη στον χώρο σας. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να κάνετε μια διαδικτυακή έρευνα αγοράς;

Η διακόσμηση
Γενικές συμβουλές

Γενικές συμβουλές

Σε κάθε περίπτωση, μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθείτε πάντα ανεξαρτήτως διακόσμησης είναι να φτιάχνετε οτιδήποτε έχει σπάσει μέσα στο σπίτι σας και να αντικαθιστάτε αμέσως όλες τις καμένες λάμπες.

Επίσης, καλό είναι να έχετε κλειστή την πόρτα του μπάνιου, εάν δεν το χρησιμοποιείτε. Να αερίζετε καθημερινά τους χώρους του σπιτιού σας και να προσπαθείτε να τους διατηρείτε καθαρούς.

Τέλος, τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της διακόσμησης του χώρου σας. Ενεργοποιούν την καλή ενέργεια και προσφέρουν ευεξία.

Γενικές συμβουλές