Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Καλοκαίρι σημαίνει ημέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης με όλη την οικογένεια. Θάλασσα, παιχνίδι και ξεκούραση. Καθώς, όμως, οι διακοπές πλησιάζουν, το άγχος για τις αποσκευές μεγαλώνει. Πώς γίνεται να πάρετε τα πάντα, αλλά να μην καταλήξετε με πολλές και βαριές βαλίτσες;

   
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 1

Προετοιμαστείτε σωστά

Αρχικά, το Α και το Ω στο πακετάρισμα είναι η προετοιμασία. Είναι κατανοητό πως όσο μεγαλύτερη είναι μια οικογένεια τόσο πιο πολλά είναι και τα απαραίτητα των διακοπών. 

Ξεκινήστε με το να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα έγγραφα σε έναν φάκελο: εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, χάρτες της περιοχής, ταυτότητες/διαβατήρια και φωτοτυπίες αυτών. 

Στη συνέχεια, δημιουργήστε λίστες. Χωρίστε τα πράγματα ανά μέλος της οικογένειας και διατηρήστε και μια λίστα με κοινά πράγματα. Τις λίστες σας μπορείτε να τις ξεκινήσετε αρκετά νωρίτερα, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσετε κάτι, ενώ παράλληλα μπορείτε να το μετατρέψετε και σε παιχνίδι για τα μικρά σας, αφήνοντάς τα να συμπληρώνουν τη δική τους λίστα.

Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 1
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 2

Οργανώστε τα ρούχα

Εξίσου σημαντική είναι και η οργάνωση όσον αφορά τα ρούχα σας. Υπολογίζοντας τις ημέρες που θα λείπετε, αλλά και τους πιθανούς συνδυασμούς των ρούχων σας, προτιμήστε λίγα και καλά. 

Το ίδιο ισχύει για όλα τα μέλη της οικογένειας. Με σωστό και μεθοδικό πακετάρισμα, μάλιστα, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό χώρο από τα ρούχα. Αρκετά βοηθητικά είναι τα σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς. 

Μπορείτε να χωρίσετε τα ρούχα σας και να καταφέρετε να χωρέσετε σε μία βαλίτσα όλα τα απαραίτητα outfit της οικογένειας. Εσώρουχα, αξεσουάρ, κάλτσες, μαγιό μπορούν επίσης να τοποθετηθούν μαζί, στα πλαϊνά κάθε βαλίτσας/σάκου, με τέτοιο τρόπο διπλωμένα ώστε να καλύπτουν τον λιγότερο δυνατό χώρο και να μην τσαλακωθούν.

Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 2
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 3

Τοποθετήστε όλα τα αξεσουάρ σε μία τσάντα

Όσον αφορά, τώρα, τα απαραίτητα αξεσουάρ για τη θάλασσα καθώς και για την απασχόληση των παιδιών (βιβλία, παιχνίδια), μπορείτε να τα χωρέσετε όλα σε μία τσάντα: σαγιονάρες, πετσέτες και παιχνίδια για τη θάλασσα καθώς και τα εξωσχολικά βιβλία των παιδιών και τις λογοτεχνικές επιλογές των μεγάλων. 

Με αυτόν τον τρόπο, εάν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν θα χρειαστεί να ψάξετε ανάμεσα σε ρούχα για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 3
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 4

Χρησιμοποιήστε και ένα backpack

Σε ένα backpack μπορείτε να αφήσετε τα τελευταία: πορτοφόλι, κινητό, γυαλιά οράσεως και ηλίου, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης αλλά και πολλά ακόμα αξεσουάρ, απαραίτητα σε κάθε ταξίδι. 

Προτείνεται να φυλάσσετε τυχόν μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χανζαπλάστ και στο backpack, έτσι ώστε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας.
 
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 4
Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 5

Και ένα extra tip

Δημιουργήστε έναν χώρο σε κάποια από τις βαλίτσες σας για το φαρμακείο των διακοπών. Αντικουνουπικό, λοσιόν για τσιμπήματα από διάφορα έντομα, αντισηπτικά μαντηλάκια, οινόπνευμα, ιώδιο, βαμβάκι κ.λπ., ώστε να νιώθετε σίγουροι ανά πάσα στιγμή. 

Όπως και να καταφέρετε να οργανώσετε τις αποσκευές σας, σημασία έχει να απολαύσετε το ταξίδι σας και τις μοναδικές στιγμές με την οικογένειά σας!

Οικογενειακές διακοπές: πάρε τα απαραίτητα 5