Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τον Νοέμβριο η φύση φορά για τα καλά τα φθινοπωρινά της. Οι κίτρινες και κοκκινωπές αποχρώσεις των πεσμένων φύλλων δημιουργούν έργα τέχνης τριγύρω μας, και οι πρώτες ψύχρες μάς ξυπνούν τον πόθο να ανακαλύψουμε την ομορφιά του φθινοπωρινού τοπίου. Σας προτείνουμε τρεις ξεχωριστές ιδέες για να νιώσετε τον ρομαντισμό του Νοεμβρίου.

   
Περπατήστε σε πάρκα και μονοπάτια

Περπατήστε σε πάρκα και μονοπάτια

Η πεζοπορία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε τη φθινοπωρινή φύση και να γίνετε μέρος της απλόχερης ομορφιάς που σας χαρίζει. Σας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ρομαντικές αποχρώσεις, να αισθανθείτε τον φρέσκο, δροσερό αέρα και να ακούσετε το κατευναστικό θρόισμα των δέντρων και το τρίξιμο των ξερών φύλλων.

Παράλληλα, έχει αποδειχτεί ότι η πεζοπορία αποτελεί ένα από τα καλύτερα είδη άσκησης, αφού σας γυμνάζει το σώμα, σας ανανεώνει το πνεύμα με την εναλλαγή παραστάσεων, και σας αποφορτίζει από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας.

Σε όλη την Ελλάδα, τόσο στις πόλεις όσο και στην επαρχία, θα βρείτε όμορφα πάρκα και φυσικά μονοπάτια που προσφέρουν εκπληκτικές ευκαιρίες για πεζοπορία. Επιλέξτε μια πεζοπορική διαδρομή που ταιριάζει στο επίπεδο δυσκολίας που προτιμάτε και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια μοναδική φθινοπωρινή εμπειρία.

Περπατήστε σε πάρκα και μονοπάτια
Φωτογραφίστε φυσικά τοπία

Φωτογραφίστε φυσικά τοπία

Το φθινοπωρινό σκηνικό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και για όσους ερασιτέχνες θέλουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητες τους στη φωτογράφιση φυσικών τοπίων. Οι ζεστές αποχρώσεις των φύλλων και της γης, οι φωτισμοί του ουρανού και οι αντανακλάσεις της βροχής δημιουργούν μια μεγάλη θεματική παλέτα για συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πόλη ή κοντά σε αστικό ιστό, αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας για να ανακαλύψτε τοποθεσίες που προσφέρουν ξεχωριστή θέα σε λόφους, βουνά, μικρές λίμνες, συστάδες δέντρων και απαθανατίστε την ομορφιά τους.

Αναζητήστε το στιλ φωτογράφισης που σας ταιριάζει καλύτερα και πειραματιστείτε με πανοραμικές φωτογραφίες, εστίαση σε μικρές λεπτομέρειες ή παιχνίδι με συγκεκριμένες αποχρώσεις. Είναι βέβαιο ότι με τον φωτογραφικό φακό σας ή απλά με την κάμερα του κινητού σας μπορείτε να δημιουργήστε στιγμές και εικόνες που θα μείνουν μαζί σας για πάντα.

Φωτογραφίστε φυσικά τοπία
Δείτε ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση

Δείτε ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση

Τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει μπαίνουν σιγά σιγά στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου οι οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις στο σπίτι για να παρακολουθήσετε μια ταινία. Ο Νοέμβριος, όμως, μπορεί να σας εμπνεύσει να οργανώσετε μια βραδιά ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση και το περιβάλλον.

Σε αρκετές συνδρομητικές πλατφόρμες και όχι μόνο, θα βρείτε προτάσεις για ντοκιμαντέρ που προβάλλουν τον πλούτο της φθινοπωρινής φύσης σε κάθε σημείο της γης. Άλλα πάλι εστιάζουν στις αλλαγές που εμφανίζει η συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών, καθώς προετοιμάζονται για τον επερχόμενο χειμώνα. Τέλος, κάποια ντοκιμαντέρ αναδεικνύουν περιβαλλοντικά ζητήματα και τους τρόπους για να επιλυθούν.

Είναι σίγουρο ότι οι εικόνες των ντοκιμαντέρ θα σας βάλουν κατευθείαν σε ρομαντική φθινοπωρινή διάθεση και θα σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε τη μαγεία του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει. Ίσως πάλι σας δώσουν ερεθίσματα για να υιοθετήσετε πιο οικολογικό τρόπο ζωής τον χειμώνα που έρχεται.

Δείτε ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση