Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τη χρονιά που πέρασε μπορεί να περιορίσατε τα ενδιαφέροντά σας ή να παγώσατε κάποιες δραστηριότητες. Τη νέα αυτή χρονιά μπορείτε να δώσετε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σας κάνοντας δυναμική αρχή με δημιουργικές ασχολίες και χόμπι. Κάθε ώρα της ημέρας είναι ευκαιρία για δημιουργία. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

   
Κεραμική

Κεραμική

Είναι μια άκρως αγχολυτική δραστηριότητα. Ενισχύει όχι μόνο τη δημιουργικότητά σας αλλά και τη συλλογή με τα κεραμικά σας στο σπίτι. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορείτε να κάνετε θαύματα και να φτιάξετε το δικό σας χειροποίητο πιάτο, μπολ, κούπα ή ακόμη και το δικό σας κασπό για τα φυτά σας.

Στην κεραμική δεν χρειάζεται απαραίτητα να φτιάχνετε κεραμικά στον τροχό. Οι τρόποι για να φτιάξετε ένα κεραμικό αντικείμενο, τα είδη του πηλού, καθώς και οι τρόποι γυαλώματος είναι ανεξάντλητοι.

Μπορείτε να βρείτε εργαστήρια κεραμικής που παραδίδουν μαθήματα και διαδικτυακά. Έτσι, θα δημιουργείτε από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε στούντιο με ολιγομελή τμήματα.

Κεραμική
Φωτογραφία

Φωτογραφία

Εάν έχετε φωτογραφική μηχανή, ήρθε η στιγμή να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές οδηγίες και βίντεο για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές της.

Παράλληλα, αξίζει να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια φωτογραφίας για συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες για τις φωτογραφίες σας. Εάν όμως δεν θέλετε να επενδύσετε σε μια φωτογραφική μηχανή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας. Αρκεί η κάμερά σας να έχει καλή ανάλυση.

Βγαίνοντας μια βόλτα στη γειτονιά μπορείτε να εξασκηθείτε στη λεγόμενη φωτογραφία δρόμου. Επιπλέον, η οικογένεια και οι αγαπημένοι σας μπορούν να λειτουργήσουν ως μοντέλα για να εξασκηθείτε στα πορτρέτα σας.

Φωτογραφία
Εικαστικά

Εικαστικά

Η τέχνη δεν έχει όρια, εάν την αφήσετε ελεύθερη, όπως η φαντασία σας. Γιατί να μην αφιερώσετε δύο ώρες την εβδομάδα για δημιουργικές αναζητήσεις;

Το διαδίκτυο αποτελεί ξανά πηγή έμπνευσης. Μέσα από ιστότοπους, blog ή βίντεο, βρίσκετε κατάλληλη καθοδήγηση από ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Μπορείτε να σχεδιάσετε με κάρβουνο, να κάνετε κολλάζ, να ασχοληθείτε με την τέχνη του origami ή να ζωγραφίσετε με πινέλα σε καμβά ή χαρτί.

Η ζωγραφική είναι ιδανική δραστηριότητα να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας. Σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να χαλαρώσετε και να έρθετε ακόμη πιο κοντά. Υλικά ζωγραφικής βρίσκετε πολύ εύκολα σε ειδικά καταστήματα, ακόμη και σε τοπικά βιβλιοπωλεία.

Εικαστικά
Ευχάριστη ρουτίνα

Ευχάριστη ρουτίνα

Ένας στόχος για τη νέα αλλά και κάθε χρονιά είναι μέσα στην τόσο απαιτητική καθημερινότητα να διαθέτουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Σας προτείνουμε κάθε μέρα να αφιερώνετε 5 λεπτά για να χορέψετε με δυνατή μουσική ένα αγαπημένο τραγούδι σας.

Επίσης, μια άλλη καλή συνήθεια – στόχος που μπορείτε να υιοθετήσετε πριν κοιμηθείτε είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο, αντί να δείτε τηλεόραση ή να αφιερώσετε χρόνο στο κινητό. Έτσι, θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα και εύκολα.

Το έντονο φως που εκπέμπει η οθόνη αποδεδειγμένα δημιουργεί υπερένταση στον εγκέφαλό μας. Αυτό μας κρατά ξύπνιους για περισσότερη ώρα απ’ όση θα θέλαμε.

Ευχάριστη ρουτίνα