Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Είναι απαραίτητο κάθε νέα χρονιά να καταπιανόμαστε με κάτι καινούργιο; Όχι, είναι όμως πολύ αναζωογονητικό! Ακολουθούν προτάσεις ώστε αυτή τη χρονιά να διευρύνετε τους πνευματικούς ορίζοντες σας και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας μέσα από τα νέα ενδιαφέροντά σας.

   
Καινούργια γλώσσα, καινούργιος κόσμος

Καινούργια γλώσσα, καινούργιος κόσμος

Σκεφτόσαστε εδώ και καιρό ότι θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας; Όποια κι αν είναι η ανάγκη σας, είναι σίγουρο ότι μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα ανοίγετε ένα παράθυρο σε έναν νέο πολιτισμό και μια νέα κουλτούρα.

Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά είναι οι κλασικές επιλογές. Εναλλακτικά, εάν πάντα σας γοήτευαν τα κινέζικα, τα αραβικά, τα ρωσικά ή τα σουηδικά, ίσως ήρθε η στιγμή να το τολμήσετε.

Οι επιλογές για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι πολλές και ποικίλλουν ανάλογα με τον χρόνο και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Μπορείτε να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης ή διαδικτυακά. Εναλλακτικά, μπορείτε να μάθετε τα βασικά μέσα από κάποια εφαρμογή στο κινητό σας.

Καινούργια γλώσσα, καινούργιος κόσμος
Καινούργια αρχή

Καινούργια αρχή

Νιώθετε ότι χρειάζεστε εξειδίκευση σε κάποιον τομέα που αφορά την εργασία σας ή θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας; Θα θέλατε να μυηθείτε στα μυστικά του digital marketing ή της γραφιστικής;

Πώς θα σας φαινόταν εάν συμμετείχατε στον ελεύθερο χρόνο σας σε σεμινάρια διακόσμησης, μαγειρικής, δημιουργικής γραφής ή φωτογραφίας; Εάν επιλέξετε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο ή να κάνετε ένα μεταπτυχιακό, επενδύετε στην προσωπική σας εξέλιξη.

Επίσης, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε ένα νέο πτυχίο. Εάν σκεφτόσαστε να κάνετε στροφή στην καριέρα σας ή θέλετε να επιμορφωθείτε σε έναν διαφορετικό τομέα, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Άλλωστε η γνώση δεν έχει ηλικία.

Μπορείτε να κάνετε έρευνα για να βρείτε αυτό που σας γεμίζει και να βάλετε πλώρη για νέα πεδία γνώσης. Υπάρχουν τμήματα που ξεκινούν με το νέο έτος. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας τώρα, να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να αρχίσετε μαθήματα το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Καινούργια αρχή
Καινούργια πνευματικά ενδιαφέροντα

Καινούργια πνευματικά ενδιαφέροντα

Εάν για τη νέα χρονιά σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα χόμπι που θα διευρύνει το πνεύμα σας, καλό είναι να συμμετέχετε σε ομάδες που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς.

Θα μπορούσατε να γραφτείτε σε μια θεατρική ομάδα, για να ενισχύσετε την έκφραση και τη δημιουργικότητα σας, ή σε μια λέσχη βιβλίου.

Κάντε την έρευνα σας και απευθυνθείτε στον δήμο της περιοχής σας, ώστε να ενημερωθείτε για τις δημιουργικές ομάδες που μπορεί να συσταθούν τη νέα χρονιά.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας «λέσχη» με φίλους και γνωστούς που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα βιβλία με εσάς.

Καινούργια πνευματικά ενδιαφέροντα