Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, βάζουμε τα παιδιά νωρίς στο κρεβάτι με αγαπημένες χειμωνιάτικες ιστορίες!

«Ένα δέντρο, μια φορά» - Ευγένιος Τριβιζάς

Υπάρχει άραγε κάποιο παιδί που να μην διάβασε ή να μην αποκοιμήθηκε με ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά; Μάλλον όχι! Η ιστορία που έγινε και ταινία έχεις ως εξής: Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ' έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμήνος πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουν να θυμηθούν κάτι... Ο αγαπημένος μας συγγραφέας επιστρέφει φέτος, με ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παραμύθι: «Έξι στολίδια ταξιδεύουν»!

«Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» – Κάρολος Ντίκενς

Όλα ξεκίνησαν από τον αγαπημένο αλλά και... μονόχνοτο κύριο Σκρουτζ, που δεν αγαπούσε καθόλου τις γιορτές! Αυτή τη χρονιά όμως και σε αυτήν την ιστορία, κάτι διαφορετικό θα συμβεί! Μια κλασική ιστορία Χριστουγέννων, που όλοι έχουμε αγαπήσει. Ξεκινήστε από το νυχτερινό διάβασμα του Σκρουτζ κι ύστερα αφεθείτε και στη μαγεία των Χριστουγέννων, παρέα με το μικρό σας!

«Το χριστουγεννιάτικο έλατο» - Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το αγαπημένο σημείο των παιδιών στα Χριστούγεννα, εκτός από τα δώρα, είναι φυσικά το στόλισμα του δέντρου. Κι αυτή είναι η πιο αγαπημένη ιστορία ενός έλατου! Το μικρό έλατο που θέλει να μεγαλώσει και να βρεθεί στολισμένο σε ένα σαλόνι, η παιδική ιστορία του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που νανουρίζει κάθε παιδί!

«Ο Καρυοθραύστης» - Ε.Τ.Α. Χόφμαν

Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, καθώς «ντύθηκε» με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι χαρίζοντάς μας ένα από τα ωραιότερα θεάματα. Πριν αποφασίσετε όμως να μυήσετε το παιδί σας στις παραστάσεις, αφιερώστε μερικά βράδια διαβάζοντάς του αυτήν την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία! Ανάμεσα στις εκδόσεις που κυκλοφορούν, θα βρείτε από τις πιο κλασικές μέχρι τις πιο σύγχρονες εικονογραφήσεις, που θα δώσουν στο νυχτερινό παραμύθι άλλη αξία!

«Τα ωραιότερα μυστικά των Χριστουγέννων» - Συλλογικό έργο

Το ξωτικό Βαρνάβας Βαρβακίπικ είναι ο αρχιγραμματέας του Άη-Βασίλη! Έχοντας χιλιάδες χρόνια στην πλάτη του, έχει να πει στα πιτσιρίκια σας πολλά χριστουγεννιάτικα μυστικά. Αποκοιμίστε το παιδί σας με τις πιο όμορφες μυστικές αποστολές και αφήστε τη φαντασία του να πλάσει τα ωραιότερα Χριστούγεννα!