Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τα πιο ωραία διλήμματα είναι αυτά που προκύπτουν όταν κανονίζετε τις καλοκαιρινές διακοπές. Βουνό ή θάλασσα; Πλοίο, αμάξι ή αεροπλάνο; Δωμάτιο ή κάμπινγκ; Ακολουθούν ιδέες και προτάσεις διακοπών για να ρίξετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

   
Έλα να πάμε στο νησί

Έλα να πάμε στο νησί

Οι επιλογές στην Ελλάδα με τα 6.000 νησιά της διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου είναι πραγματικά αναρίθμητες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Αιγαίο ή Ιόνιο; Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Επτάνησα ή Σποράδες;

Για μια πιο κοσμοπολίτικη διάθεση, επιλέξτε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη. Για κοντινούς προορισμούς μπορείτε να επιλέξετε Αίγινα, Αγκίστρι, κ.λπ. Εάν δεν σας πτοούν τα πολύωρα ταξίδια με πλοίο, μπορείτε να επισκεφτείτε τις εναλλακτικές ομορφιές μακρινών προορισμών, όπως Κίμωλο και Ανάφη.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να προνοήσετε για να κλείσετε έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας. Έτσι δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Άλλωστε υπάρχει ταξίδι σε νησί που να μην ξεκινάει πρώτα από το κατάστρωμα του πλοίου;

Έλα να πάμε στο νησί
Φύση και θάλασσα: 2 σε 1

Φύση και θάλασσα: 2 σε 1

Εάν αυτό που ζητάτε από το καλοκαίρι σας είναι θάλασσα και φύση, τότε μπορείτε να επιλέξετε παραθαλάσσιους προορισμούς – διαμάντια σε όλη την Ελλάδα: από την πανέμορφη Χαλκιδική και την μαγευτική Καβάλα έως την εξωτική Πάργα ή την επιβλητική Μάνη.

Η Εύβοια είναι ένας προορισμός γεμάτος ομορφιές και καλά κρυμμένους παραδείσους. Ωστόσο, για τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, επισκεφτείτε το μαγικό Πήλιο. Εάν σας αρέσει η μετακίνηση με αμάξι, τότε αυτοί οι προορισμοί σάς υπόσχονται πολύ όμορφες διαδρομές.

Φέτος, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και να οργανώσετε ένα ταξίδι με το αμάξι με συγγενείς ή να ταξιδέψετε με την παρέα σας με βαν – τροχόσπιτο για μια διαφορετική εμπειρία διακοπών.

Φύση και θάλασσα: 2 σε 1
Άνεση ή περιπέτεια; Ή μήπως και τα δύο;

Άνεση ή περιπέτεια; Ή μήπως και τα δύο;

Και αφού βρήκατε –υποθετικά– πού θα πάτε διακοπές, σειρά έχει να καταλήξετε στο μέρος που θα μείνετε. Κι εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Εάν αυτό που χρειάζεστε στις διακοπές σας είναι χαλάρωση και πολυτέλεια, το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι η κατάλληλη επιλογή.

Ωστόσο, εάν αυτό που έχει σημασία για εσάς είναι να είστε κοντά στη φύση και δεν σας νοιάζει να χάσετε την άνεση του κρεβατιού, τότε το κάμπινγκ ή η διαμονή σε τροχόσπιτο είναι μια καλή εναλλακτική επιλογή.

Σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει πλέον και το λεγόμενο glamping, η νέα ταξιδιωτική τάση που ουσιαστικά υπόσχεται μια πιο πολυτελή διαμονή στη φύση.

Άνεση ή περιπέτεια; Ή μήπως και τα δύο;