Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Για εσάς καλοκαίρι σημαίνει απόλυτη χαλάρωση και διακοπή από κάθε τι έντονο και στρεσογόνο; Μήπως αυτό που χρειάζεστε είναι περιπέτεια και αδρεναλίνη στα ύψη; Ή μήπως και τα δύο; Ακολουθούν ιδέες και προτάσεις για καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στην καθημερινότητα των διακοπών σας.

   
Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 1

Παιχνίδια στα κύματα

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από παιχνίδια στη θάλασσα: από το κλασσικό βόλεϊ θαλάσσης με φίλους και συγγενείς μέχρι το θαλάσσιο ποδήλατο αλλά και την κουλούρα και μπανάνα θαλάσσης. Ωστόσο, τα θαλάσσια σπορ είναι ακόμη περισσότερα και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Εάν θέλετε να σερφάρετε στα κύματα φέτος στις διακοπές σας, τότε αξίζει να δοκιμάσετε το windsurf ή το kitesurf. Αναλόγως την παραλία που θα βρεθείτε και τον αέρα που θα έχει, μπορείτε να επιχειρήσετε να δαμάσετε τα κύματα με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Εάν για εσάς θάλασσα σημαίνει νηνεμία και ηρεμία, τότε το Stand Up Paddle (SUP) είναι το κατάλληλο σπορ για εσάς. Οι σανίδες SUP είναι ειδικά σχεδιασμένες για να κάνετε όρθιοι κωπηλασία με κουπί. Αντίστοιχης λογικής είναι και το κανό, το οποίο μπορείτε να κάνετε είτε μόνοι σας είτε με παρέα.

Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 1
Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 2

Παιχνίδια στον βυθό

Εσείς που σας μαγεύει ο βυθός και αναζητάτε υποβρύχιες περιπέτειες μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε καταδύσεις. Σε διάφορα νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές σχολές στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το λεγόμενο snorkeling, που είναι η πιο απλή μορφή κατάδυσης και είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά, καθώς δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή μάσκα, αναπνευστήρας και βατραχοπέδιλα.

Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 2
Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 3

Παιχνίδια στην άμμο

Για ανεβασμένη αδρεναλίνη αλλά και γυμναστική στην παραλία, τα ομαδικά παιχνίδια με τους φίλους ή/και την οικογένεια είναι τα καλύτερα.

Οι ρακέτες είναι μια κλασσική επιλογή για δύο, αρκεί να είστε σε ένα σημείο λίγο πιο μακριά από τους λουόμενους. Αντίστοιχα, μπορείτε να παίξετε φρίσμπι. Παιχνίδι για περισσότερους είναι το beach volley και γενικότερα τα παιχνίδια με μπάλα στην ακρογιαλιά.

Εάν, ωστόσο, όταν είστε στην παραλία, θέλετε την απόλυτη χαλάρωση τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε ένα βιβλίο ή περιοδικό/εφημερίδα της επιλογής σας.

Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 3
Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 4

Αναζητώντας την περιπέτεια

Ποιος είπε ότι το να βρεθείτε στην παραλία της επιλογής σας δεν μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια;

Όπου κι αν είστε, μπορείτε να δείτε εάν υπάρχει κάποιο μονοπάτι για να περπατήσετε για να φτάσετε στην παραλία. Καλό είναι, εάν η διαδρομή είναι σχετικά μεγάλη, να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς το πρωί για να μην σας πιάσει η ζέστη του μεσημεριού.

Καλοκαιρινή ραστώνη ή καλοκαιρινή αδρεναλίνη; 4