Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Όσο η μέρα είναι μεγάλη και ο καιρός ευχάριστος, το μπαλκόνι ανακηρύσσεται το πιο δημοφιλές μέρος του σπιτιού! Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, ιδέες για να το ανανεώσετε και να γίνει μοναδικό.

   
Διακόσμηση με καλαμιές

Διακόσμηση με καλαμιές

Οι καλαμιές κυκλοφορούν σε πολλά μήκη και πλάτη και έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται εύκολα στη φύση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε φυσικά διακοσμητικά, ώστε να κρύψουμε κάποια στοιχεία του μπαλκονιού, όπως ένας τσιμεντένιος τοίχος ή μεταλλικά κάγκελα. Επιπλέον, αυτή η πιο νατουραλιστική νότα δεν απαιτεί μόνιμες αλλαγές ή χρονοβόρες εργασίες.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλα καλάμια έχετε, μπορείτε να κατασκευάσετε χωρίσματα, να δημιουργήσετε ένα σκιερό και δροσερό περιβάλλον ή απλά να δώσετε μια πιο φυσική διακόσμηση στον χώρο.

Διακόσμηση με καλαμιές
Καλλωπισμός με λουλούδια

Καλλωπισμός με λουλούδια

Ο ευνοϊκός καιρός του καλοκαιριού μπορεί να μας βοηθήσει να φτιάξουμε εύκολα ένα πολύχρωμο ανθισμένο μπαλκόνι. Η ποικιλία των καλοκαιρινών λουλουδιών είναι μεγάλη, άρα το μπαλκόνι μπορεί να γεμίσει με χρώματα και αρώματα.

Ο ηλίανθος, το γεράνι, η καλέντουλα και το τριαντάφυλλο είναι οι πιο συνήθεις επιλογές, αφού κανένα από αυτά δεν χρειάζεται πότισμα πάνω από 3 έως 4 φορές την εβδομάδα.

Καλλωπισμός με λουλούδια
Έπιπλα και διαρρύθμιση

Έπιπλα και διαρρύθμιση

Η διακόσμηση του μπαλκονιού χρειάζεται προσοχή. Για να εξοικονομήσετε χώρο, χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα σε μικρή κλίμακα, ώστε να μη στερηθείτε πρακτικότητας. Δοκιμάστε δύο μικρά τραπεζάκια αντί για ένα μεγάλο, ώστε να υπάρχει ευελιξία στη διαρρύθμιση.

Μη φοβηθείτε να παρέμβετε στα έπιπλα και να τους δώσετε το χρώμα που θα θέλατε να έχουν. Μπορείτε να δώσετε χρώμα και ζωή ακόμα και στο δάπεδο με ένα χαλί εξωτερικού χώρου.

Έπιπλα και διαρρύθμιση
Ο φωτισμός

Ο φωτισμός

Τα καλοκαιρινά βράδια θέλουμε να είναι ατμοσφαιρικά, άρα ο φωτισμός στο μπαλκόνι δεν χρειάζεται να είναι έντονος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που τυλίγετε όλα μαζί, ώστε να δημιουργήσετε μία πηγή φωτός, ή να τα απλώσετε σε όλο το μήκος του μπαλκονιού.

Προτιμήστε λαμπάκια εξωτερικού χώρου για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα από την καλοκαιρινή βροχή και κίτρινο φωτισμό που απωθεί τα κουνούπια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαναράκια με μεγάλη προσοχή, που θα έχουν το ίδιο όμορφο και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Το μπαλκόνι μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το καλοκαίρι. Φροντίστε το δικό σας να είναι όπως το θέλετε και απολαύστε τα όμορφα απογεύματα που έρχονται.

Ο φωτισμός