Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και η κίνηση μαζί με τη ζέστη κάνουν τις μεταφορές μας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το αυτοκίνητο πιο δύσκολες. Συγκεντρώσαμε για εσάς τρεις εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, ώστε να αποφύγετε το πλήθος των μέσων μαζικής μεταφοράς και την κίνηση.

   
Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Ποδήλατο

Ποδήλατο

Οι ποδηλάτες στις πόλεις της Ελλάδας αυξάνονται συνέχεια και για πολύ καλό λόγο. Το ποδήλατο προσφέρει εύκολη και πρακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη και αερόβια άσκηση. Ιδιαίτερα για μεσαίες αποστάσεις είναι ίσως το πρακτικότερο μέσο. Εάν στην περιοχή σας έχετε πολλούς ανηφορικούς δρόμους, μπορείτε να δοκιμάσετε την ηλεκτρική του εκδοχή.

Εάν η κίνηση είναι για εσάς καθημερινός εφιάλτης, ίσως να σκεφτείτε να υιοθετήσετε αυτήν την πολύ καλή συνήθεια. Εκτός βέβαια από μέσο αστικής μεταφοράς, το ποδήλατο είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης.

Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Ποδήλατο
Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Πατίνι

Ηλεκτρικό πατίνι

Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στη χώρα μας είναι τα ηλεκτρικά πατίνια. Το πατίνι προσφέρει άνεση, ξεκούραση και κυρίως λειτουργικότητα.

Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με την αστική συγκοινωνία, είναι πολύ πιο ξεκούραστο, και, επειδή είναι πιο αργό, είναι πιο ασφαλές για την πόλη. Ιδιαίτερα εάν οι μετακινήσεις σας είναι εντός του κέντρου ή σε κοντινές συνοικίες, το πατίνι είναι η ιδανική λύση.

Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Πατίνι
Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Πεζοπορία

Πεζοπορία

Κρατήσαμε το οικολογικότερο, οικονομικότερο και πιο αθλητικό μέσο για το τέλος, την πεζοπορία. Σίγουρα απαιτεί περισσότερο χρόνο από άλλες επιλογές, αλλά λίγη υπομονή κι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεστε.

Το Google Maps ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό GPS χαράζει πορεία, υπολογίζοντας ενδεικτικούς χρόνους. Μπορείτε μάλιστα να ξεφύγετε από την προκαθορισμένη διαδρομή σας και να αρχίσετε να ανακαλύπτετε καινούργιες γωνιές της πόλης σας.

Όποιο μέσο κι αν επιλέξετε, να θυμάστε ότι πρέπει να τηρείτε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Απολαύστε λοιπόν καινούργιες διαδρομές με ασφάλεια, λειτουργικότητα και οικολογική συνείδηση.

Καλοκαίρι στην πόλη με εναλλακτική μετακίνηση - Πεζοπορία