Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουμε τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο και τη θάλασσα. Τα κατοικίδιά μας μπορεί να μην τα απολαμβάνουν τόσο πολύ. Ακολουθούν συμβουλές και λύσεις για να φροντίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα κατοικίδιά σας, ώστε να περάσουν εξίσου όμορφα το καλοκαίρι τους.

   
Αυτό που θέλει ο σκύλος σας

Αυτό που θέλει ο σκύλος σας

Το σκυλάκι σας νιώθει τη ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού, όπως εσείς. Δεν διαθέτει τους ίδιους φυσικούς μηχανισμούς για να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός του. Αντιμετωπίζει τη θερμότητα με το λαχάνιασμα και μέσα από τα πατουσάκια του. Καλό είναι να έχει πάντα δροσερό νερό. Τις ημέρες με καύσωνα μπορείτε να ρίξετε παγάκια στο νερό του για να είναι κρύο.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας μια παιδική πισίνα με νερό. Έτσι θα δροσίζεται όποτε νιώθει την ανάγκη. Το καλοκαίρι φροντίστε να βγαίνετε για βόλτα πριν από τις 8 το πρωί και μετά τις 8 το απόγευμα. Ακόμη και η ζεστή άσφαλτος μπορεί να καίει τα πατουσάκια του μικρού φίλου σας. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλτε λίγη βαζελίνη στις πατούσες του για να ανακουφιστεί.

Αυτό που θέλει ο σκύλος σας
Εκτός σπιτιού με τον σκύλο σας

Εκτός σπιτιού με τον σκύλο σας

Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας μόνο του στο αμάξι όταν έχει ζέστη. Εάν ταξιδεύετε παρέα, καλό είναι την περισσότερη ώρα να έχετε κλιματισμό. Στην παραλία χρειάζεται απαραιτήτως να βρείτε ένα σκιερό μέρος για να ξεκουράζεται, όπως κάτω από ένα δέντρο ή μια ομπρέλα. Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας πόσιμο, δροσερό νερό.

Εάν το σκυλάκι σας απολαμβάνει το κολύμπι στη θάλασσα, προσέξτε να μην πίνει πολύ θαλασσινό νερό. Στο τέλος της ημέρας χρειάζεται να ξεπλένετε τον σκύλο σας με καθαρό νερό για να αποφύγετε τυχόν δερματικά προβλήματα. Σημαντικό είναι επίσης να απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας για να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη προληπτική θεραπεία κατά των ψύλλων, των τσιμπουριών και των κουνουπιών.

Εκτός σπιτιού με τον σκύλο σας
Αυτό που θέλει η γάτα σας

Αυτό που θέλει η γάτα σας

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη μπορούν να γίνουν δυσάρεστα για τη γάτα σας, που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συνεχή ενυδάτωση. Θα καταλάβετε ότι η γάτα σας ενοχλείται από τη ζέστη όταν πλένεται περισσότερο απ’ όσο συνήθως ή αφήνει πατημασιές στο πάτωμα –σημάδι ότι έχει ιδρώσει. Υπάρχουν τρόποι να τη δροσίσετε χωρίς να δυσανασχετήσει.

Μπορείτε να βρέξετε μια πετσέτα σε κρύο νερό και να τη χαϊδεύετε απαλά με αυτή. Μπορείτε να βάλετε μια θερμοφόρα στην κατάψυξη και μετά να την τοποθετήσετε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Έτσι η γάτα σας θα δροσιστεί ακουμπώντας την. Η συχνή ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Φροντίστε να ανανεώνετε συχνά το νερό της, όπου μπορείτε να βάλετε παγάκια. Τα παγάκια και το κυνήγι τους μπορούν να λειτουργήσουν ως δροσερό παιχνίδι.

Αυτό που θέλει η γάτα σας
Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια σχέση ζωής;

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια σχέση ζωής;

Εάν ανήκετε σε αυτούς που δεν έχουν κατοικίδιο αλλά το σκέφτονται, τότε αξίζει να σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζώο από κάποια φιλοζωική. Όχι μόνο θα προσφέρετε ένα ζεστό σπίτι σε ένα ζωάκι που το έχει ανάγκη, αλλά είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσετε έναν παντοτινό φίλο.

Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, η συνύπαρξη με ένα ζωάκι μόνο καλό μπορεί να τους κάνει. Μέσα από το δέσιμο που θα δημιουργήσουν με τον μικρό φίλο τους και τη φροντίδα του, θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση και θα γίνουν πιο υπεύθυνα. Η φροντίδα ενός ζώου είναι πολύ σημαντική απόφαση. Καλό είναι να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να την υποστηρίξετε.

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια σχέση ζωής;