Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Μπορεί να αποχαιρετήσαμε τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για μικρές εξορμήσεις. Και ο Οκτώβριος προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία με το τριήμερο της 28ης να πλησιάζει! Πάρτε ιδέες για κοντινούς προορισμούς, συνδυασμένους με δραστηριότητες.
   
Rafting στα γραφικά Ζαγοροχώρια

Rafting στα γραφικά Ζαγοροχώρια

Ενέργεια, κράνος, κουπί, θέση. Είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τα υδάτινα μονοπάτια της ελληνικής φύσης! Για τους λάτρεις της περιπέτειας το rafting προσφέρει μια διασκεδαστική αίσθηση αδρεναλίνης, αλλά και ένα μέσο για να δείτε τοπία που διαφορετικά δεν γίνεται να προσεγγίσετε.

Από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης, ο Βοϊδομάτης ποταμός είναι η τέλεια επιλογή για αρχάριους και έμπειρους. Πολύ κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από ένα συγκρότημα 46 παραδοσιακών χωριών για να επιλέξετε κατάλυμα.

Rafting στα γραφικά Ζαγοροχώρια
Αναρρίχηση στο μαγευτικό Κυπαρίσσι

Αναρρίχηση στο μαγευτικό Κυπαρίσσι

Όλα φαίνονται καλύτερα από ψηλά! Και ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος προορισμός από το Κυπαρίσσι στην Πελοπόννησο; Η περιοχή συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ πρόσφατα έχει εξελιχθεί σε αναρριχητικό προορισμό. Διαθέτει περίπου 200 διαδρομές στις πλαγιές του όρους Πάρνωνα, με ποικιλία βαθμών δυσκολίας.

Μπορείτε να βρείτε κατάλυμα στο παραλιακό χωριό ή να επιλέξετε κάποιο από τα γύρω χωριά. Το Κυπαρίσσι σας περιμένει να ανακαλύψετε τις κρυφές ομορφιές του μέσα από την αναρρίχηση.

Αναρρίχηση στο μαγευτικό Κυπαρίσσι
Χαλαρωτική πεζοπορία στο Κεφαλόβρυσο-Κλαυσί

Χαλαρωτική πεζοπορία στο Κεφαλόβρυσο-Κλαυσί

Εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει να παίρνουν τον χρόνο τους και να εκτιμούν την ομορφιά ενός τοπίου, τότε η πεζοπορία στο Κεφαλόβρυσο είναι για εσάς. Λίγο έξω από το Καρπενήσι, μέσα στο ελατόδασος, θα βρείτε σίγουρα την όαση που ψάχνατε για να ηρεμήσετε από την καθημερινότητα της πόλης!

Παραδοσιακοί οικισμοί και βουνίσιες πηγές δεν θα αφήσουν κανέναν επισκέπτη αδιάφορο. Η περιοχή διαθέτει και μεγάλη ιστορική αξία, για την οποία μπορείτε να μάθετε από τους ντόπιους. Τέλος, για να ξαποστάσετε μετά από την ολοήμερη πεζοπορία, μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα σε μια από τις ντόπιες ταβέρνες.

Χαλαρωτική πεζοπορία στο Κεφαλόβρυσο-Κλαυσί
Ιππασία στον ορεινό Παρνασσό

Ιππασία στον ορεινό Παρνασσό

Ο Παρνασσός είναι μια κοντινή επιλογή απόδρασης από την αθηναϊκή καθημερινότητα, αλλά τον έχουμε συνδυάσει με χιόνια και χειμερινά σπορ. Μέχρι να έρθει ο βαρύς χειμώνας όμως και να αναζητήσουμε τις καλύτερες βουνοκορφές για κατάβαση, τα λιβάδια και το οροπέδια της Αράχωβας προσφέρουν εναλλακτικές που δεν είχατε σκεφτεί.

Με θέα το βουνίσιο τοπίο και το πλούσιο δάσος, δοκιμάστε νέες εμπειρίες ως έμπειρος ή αρχάριος αναβάτης σε ένα από τα καταφύγια της περιοχής. Ανακαλύψτε ιππικές διαδρομές διάρκειας μερικών ωρών σε φυσικά μονοπάτια και πανέμορφους ορεινούς όγκους.

Ιππασία στον ορεινό Παρνασσό