Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Μια καλή συνήθεια χρειάζεται τουλάχιστον 20 με 30 ημέρες για να εδραιωθεί. Τι θα λέγατε λοιπόν εάν φέτος ξεκινούσατε τη χρονιά βάζοντας μια πρόκληση στον εαυτό σας; Αντικαταστήστε 3 παλιές συνήθειές σας με νέες και αναβαθμίστε τον τρόπο ζωής σας με καινούργιες εμπειρίες. Εάν αυτή η ιδέα σας ενδιαφέρει, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε τη νέα χρονιά.

   
Πρόκληση 1: Υγιεινή διατροφή για 1 μήνα

Πρόκληση 1: Υγιεινή διατροφή για 1 μήνα

Τα Χριστούγεννα απολαύσατε την παρέα των αγαπημένων σας προσώπων στα γιορτινά τραπέζια, απ’ όπου δεν έλειψε η γαλοπούλα και τα άφθονα γλυκά. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση; Εάν ναι, τότε το πρώτο σας challenge ξεκινά.

Εντάξτε για 1 μήνα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και όσπρια στη διατροφή σας. Έτσι φροντίζετε περισσότερο τον οργανισμό σας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Με την ευκαιρία μπορείτε να ανακαλύψετε νέες, διαφορετικές συνταγές.

Εάν η πρόκληση αυτή σας έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον, δοκιμάστε να βγείτε έξω από τα συνηθισμένα. Πειράξτε κλασικές μαμαδίστικες συνταγές και δημιουργήστε τη vegetarian εκδοχή τους.

Πρόκληση 1: Υγιεινή διατροφή για 1 μήνα
Πρόκληση 2: Γυμναστική για 1 μήνα

Πρόκληση 2: Γυμναστική για 1 μήνα

Ξεκινάτε και εσείς κάθε χρόνο γυμναστική αλλά μετά από λίγες μέρες τα παρατάτε; Μάλλον χρειάζεστε έναν στόχο. Δεχτείτε την 2η πρόκλησή μας και βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας γι’ αυτόν τον μήνα.

Δοκιμάστε να λάβετε μέρος σε ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο της περιοχής σας ή να ασχοληθείτε ξανά με το άθλημα που κάνατε μικροί. Εάν λατρεύετε τη φύση, προτιμήστε την πεζοπορία, το τρέξιμο ή το ποδήλατο.

Για εσάς που έχετε μια έντονη καθημερινότητα και αναζητάτε μέσα από τη γυμναστική ηρεμία και ισορροπία, προτείνουμε να δοκιμάσετε γιόγκα και Pilates.

Πρόκληση 2: Γυμναστική για 1 μήνα
Πρόκληση 3: Eco-friendly για 1 μήνα

Πρόκληση 3: Eco-friendly για 1 μήνα

Υιοθετήστε eco-friendly πρακτικές για τον Ιανουάριο. Ξεκινήστε να ανακυκλώνετε τις παλιές συσκευασίες σας, και να επενδύετε σε ισοθερμικά παγούρια για το γραφείο και πάνινες τσάντες για το σουπερμάρκετ.

Εάν αυτά τα εφαρμόζετε ήδη στην καθημερινότητά σας, δοκιμάστε γι’ αυτόν τον μήνα να ψωνίσετε ρούχα από vintage και second-hand καταστήματα ή επενδύσετε σε καλλυντικά οικολογικών brands.

Τέλος, χρησιμοποιήστε περισσότερο τα μέσα μεταφοράς για κοντινές αποστάσεις, ενώ σε περίπτωση που η διαδρομή σας το επιτρέπει, δοκιμάστε ποδήλατο ή πατίνι, για να φθάσετε εύκολα και γρήγορα στον προορισμό σας.

Πρόκληση 3: Eco-friendly για 1 μήνα