Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ο Σεπτέμβριος, ο μήνας μετά τις διακοπές, είναι ο κατάλληλος για οργάνωση και ανασυγκρότηση. Για να επαναφέρουμε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, καλό είναι να ξεκινήσουμε από την οργάνωση του σπιτιού μας. Ακολουθούν συμβουλές και έξυπνες ιδέες για να δώσετε αέρα ανανέωσης στον προσωπικό χώρο σας.

   
Οργάνωση και καθαριότητα ντουλάπας

Οργάνωση και καθαριότητα ντουλάπας

Μπορεί να σας φαίνεται ένας μικρός άθλος να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε τα ρούχα της ντουλάπας σας, αλλά, όταν το κάνετε, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να βγάλετε όλα τα ρούχα σας έξω και να τα χωρίσετε σε κατηγορίες: αυτά που φοράτε συχνά, σπάνια και καθόλου. Τώρα που η ντουλάπα είναι άδεια, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεσκονίσετε τις επιφάνειες και να τις καθαρίσετε είτε απλώς με νερό ή με ένα απαλό καθαριστικό.

Οργάνωση και καθαριότητα ντουλάπας
Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση ρούχων

Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση ρούχων

Όσο περιμένετε να στεγνώσει η ντουλάπα, μπορείτε να κάνετε μια διαλογή στα ρούχα και να δώσετε ό,τι δεν θέλετε, δεν σας κάνει ή δεν χρειάζεστε πια. Έχοντας πρόσφατη εικόνα του τι φορέσατε περισσότερο και τι όχι στη διάρκεια του καλοκαιριού, η διαδικασία θα είναι ακόμα πιο εύκολη.

Τοποθετώντας τα ρούχα πίσω στην ντουλάπα, μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε ανά περίσταση ή εποχή: φθινοπωρινά-καλοκαιρινά, καθημερινά-βραδινά. Μια άλλη τακτική είναι να τα χωρίσετε ανά κατηγορία: μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα, φορέματα.

Εάν οι ζώνες και τα μαντήλια σας είναι διάσπαρτα στην ντουλάπα, μπορείτε να τα κρεμάσετε σε ειδικές κρεμάστρες στην πόρτα της ντουλάπας σας ή να τα αποθηκεύσετε μέσα σε κουτιά.

Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση ρούχων
Τακτοποίηση και καθαριότητα κουζίνας

Τακτοποίηση και καθαριότητα κουζίνας

Εάν η κουζίνα σας είναι παραφορτωμένη, δεν έχετε παρά να την τακτοποιήσετε και να την καθαρίσετε σε βάθος. Αρχικά, αδειάστε τα ντουλάπια σας. Πετάξτε ή ανακυκλώστε παλιά φθαρμένα τάπερ, φυλλάδια, κουπόνια, χαρτάκια και αποδείξεις, που συχνά αφήνουμε στην κουζίνα. Πετάξτε ληγμένα τρόφιμα και παλιές κονσέρβες, που ξεχνάμε για καιρό στα ντουλάπια. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε αποθηκευτικά κουτιά, διαχωριστικά ντουλαπιού και βαζάκια για να εξοικονομήσετε χώρο.

Εξίσου σημαντική είναι η καθαριότητα του ψυγείου, του πρωταγωνιστή της κουζίνας. Βγάλτε έξω τα τρόφιμα. Στη συνέχεια, πλύντε με σαπούνι πιάτων τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου που αφαιρούνται. Τις υπόλοιπες εσωτερικές επιφάνειες μπορείτε να τις καθαρίσετε με ένα ελαφρύ καθαριστικό. Είναι σίγουρο ότι μετά θα περνάτε ακόμα περισσότερο χρόνο στην κουζίνα σας.

Τακτοποίηση και καθαριότητα κουζίνας
Φροντίδα φυτών

Φροντίδα φυτών

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν στυλ και ομορφαίνουν κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Χρειάζονται, όμως, τη φροντίδα μας, ειδικά μετά το καλοκαίρι που έχουν ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω από την ξηρασία και τη ζέστη.

Προσφέρετέ τους ένα δροσερό ντους ψεκάζοντας με νερό τα φυλλώματα τους. Εναλλακτικά, καθαρίστε τα από τη σκόνη και δώστε τους μια ανάσα δροσιάς με ένα υγρό πανί.

Εκτός από πότισμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ανάγκη και από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν από το λίπασμα. Εάν κάνετε μια βόλτα στο φυτώριο της γειτονιάς σας, οι ειδικοί θα σας δώσουν το κατάλληλο για τα φυτά σας. Έτσι, θα αναπτυχθούν και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

Φροντίδα φυτών
Ανανέωση επίπλων χωρίς μάστορα

Ανανέωση επίπλων χωρίς μάστορα

Εάν έχετε βαρεθεί τη διακόσμηση του σπιτιού σας και έχετε κάποιο παλιό ξύλινο έπιπλο που δεν σας ενθουσιάζει πια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάψετε ένα άλλο χρώμα. Έτσι, θα φαίνεται σαν ρετρό έπιπλο. Ειδικά για τους αρχάριους, τα χρώματα κιμωλίας είναι μια καλή και αξιόπιστη λύση.

Εάν έχετε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σαλονάκι με σιδερένιες καρέκλες και τραπεζάκι (φερφορζέ) που έχουν σκουριάσει σε κάποια σημεία, τότε δεν έχετε παρά να τους ξαναδώσετε ζωή.

Ξεκινήστε τρίβοντας τη σκουριά με γυαλόχαρτο, για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια. Έπειτα, βάψτε το με χρώμα της επιλογής σας. Το σαλονάκι σας στο μπαλκόνι θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φίλους σας για χαλαρές φθινοπωρινές βραδιές.

Ανανέωση επίπλων χωρίς μάστορα