Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το Πάσχα είναι από τις πιο όμορφες και κατανυκτικές γιορτές. Εάν, λοιπόν, επιλέξεις να το γιορτάσεις εντός της Ελλάδας, έχουμε συγκεντρώσει για εσένα κάποια από τα πιο γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση. Διάβασε παρακάτω!

   
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 1

Άγιος Γεώργιος, Λυκαβηττός

Είναι πραγματικά μαγικό να βρίσκεσαι λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της Αθήνας και να είσαι σε ένα γραφικό ξωκλήσι! Κάπως έτσι, θα περιέγραφε κανείς τον ναό του Αγίου Γεώργιου στον Λυκαβηττό. Κατάλευκος και με θέα όλη την Αθήνα, το βράδυ της Ανάστασης παίρνεις μια εικονική αίσθηση νησιού… Θα φτάσετε εκεί ακολουθώντας τον πλακόστρωτο δρόμο, λίγα μέτρα μετά το μετρό του Ευαγγελισμού!
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 1
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 2

Άγιος Μηνάς, Θεσσαλονίκη

Ένας από τους πιο κατανυκτικούς ναούς της πόλης, που μπορεί να μην προσφέρει μοναδική θέα, αλλά το τόσο κεντρικό σημείο του και η αρχιτεκτονική του σε αποζημιώνουν. Εξάλλου, είναι η μοναδική εκκλησία στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί απογευματινή περιφορά Επιταφίου, προσαρμοσμένη στο ωράριο της αγοράς της πόλης. Το βράδυ της Ανάστασης, λοιπόν, κατεβαίνοντας τα σκαλάκια θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε εκτός κέντρου πόλης.
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 2
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 3

Μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου

Τα Μετέωρα είναι έτσι κι αλλιώς ένας μοναδικός προορισμός. Φυσικά, η αίσθηση που σου αφήνουν γιγαντώνεται τις ημέρες του Πάσχα. Αν, λοιπόν, βρεθείτε εκεί παρακολουθήστε την αναστάσιμη λειτουργία που ξεκινάει περίπου στις 21.00 στο μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου, χτισμένο από τον 16ο αιώνα. Όποια Ιερά Μονή κι αν επιλέξετε, παρακολουθήστε τη λειτουργία μέχρι τέλους και βιώστε ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα κατάνυξης.
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 3
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 4

Παναγία Κορφιάτισσα, Μήλος

Η Μήλος είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά νησιά. Εδώ, όμως, θα βρείτε και μερικά από τα ωραιότερα και πιο γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση. Ξεχωρίσαμε την Παναγία Κορφιάτισσα στο χωριό Πλάκα. Η μαρμάρινη αυλή, αλλά πολύ περισσότερο η μοναδική της θέα, θα δημιουργήσουν στο μυαλό σας μια ανεξίτηλη πασχαλινή ανάμνηση!
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 4
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 5

Χρυσοπηγή, Σίφνος

Λευκό εκκλησάκι, θέα και πολλά πυροτεχνήματα. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την Ανάσταση στη Χρυσοπηγή της Σίφνου. Επιλέξτε, λοιπόν, να περάσετε το φετινό Πάσχα σε ένα μεγάλο κυκλαδίτικο νησί και πάρτε μια γεύση από καλοκαίρι, λίγο νωρίτερα.
Γραφικά εκκλησάκια για την Ανάσταση 5