Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Έχετε δει στο παρελθόν ταινίες όπου παρουσιάζεται έμμεσα το ιδανικό σπίτι του μέλλοντος; Οι πρωταγωνιστές δίνουν μονάχα μια φωνητική εντολή σε μια συσκευή ή απλώς πατούν ένα κουμπί και κάνουν ό,τι θέλουν από μακριά. Με τις εξελιγμένες έξυπνες συσκευές, το άλλοτε φανταστικό σπίτι έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Ακολουθεί μια τυπική ημέρα στο πρωτοποριακό σπίτι του σήμερα.

   
Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 1

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η ημέρα ξεκινάει με τη μυρωδιά φρεσκοψημένου καφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μια φωνή για να αρχίσει να ετοιμάζεται. Η έξυπνη καφετιέρα θα ετοιμάσει τον καφέ σας ακριβώς όπως τον πίνετε. Θα τον έχει έτοιμο τη στιγμή που τον θέλετε και θα τον διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Όσο βρίσκεστε στην κουζίνα, ανοίγετε το ψυγείο σας. Είναι τόσο έξυπνο που γνωρίζει το περιεχόμενο των προϊόντων που έχετε, πότε λήγουν αλλά και τι χρειάζεστε βάσει των προτιμήσεων σας.

Το ψυγείο δημιουργεί τη λίστα για τα ψώνια της ημέρας και σας τη στέλνει στο κινητό σας. Εάν τελικά δείτε μέσα στην ημέρα ότι δεν προλαβαίνετε, μπορεί το ίδιο να παραγγείλει online τα προϊόντα που χρειάζεστε.

Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 1
Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 2

Εκτός σπιτιού

Όσο είστε εκτός σπιτιού, κάποιοι άλλοι δουλεύουν για εσάς. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του κινητού σας, μπορείτε να θέσετε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία, όπου κι αν βρίσκεστε. Έτσι, όταν επιστρέψετε σπίτι, θα τα βρείτε όλα καθαρά.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε σε λειτουργία και το πλυντήριο ρούχων – στεγνωτήριο για να πλύνετε τα ρούχα σας. Όταν επιστρέψετε, θα είναι πλυμένα και στεγνά, έτοιμα να φορεθούν ή να μπουν στην ντουλάπα. Η πλύση γίνεται στο πρόγραμμα που έχετε προεπιλέξει.

Και τα δύο πλυντήρια διαθέτουν οικολογική λειτουργία και προγράμματα. Έτσι, ανάλογα τον όγκο και το πόσο λερωμένα είναι τα πιάτα ή τα ρούχα σας, χρησιμοποιούν και αντίστοιχης διάρκειας πρόγραμμα.

Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 2
Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 3

Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Πριν ακόμα φτάσετε σπίτι, μπορείτε να ανοίξετε τον θερμοσίφωνα από το κινητό. Έτσι, όταν επιστρέψετε θα είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνετε το μπάνιο σας.

Το μπάνιο μετά μουσικής είναι ό,τι πιο ανανεωτικό και χαλαρωτικό. Γίνεται πραγματικότητα χάρη στο πρωτοποριακό τηλέφωνο μπάνιου με ενσωματωμένο μεγάφωνο. Το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε τι μουσική θέλετε να ακούσετε.

Πριν μπείτε για μπάνιο, μπορείτε να βάλετε το φαγητό σας να ετοιμάζεται. Δεν χρειάζεται να έχετε έννοια μην παραψηθεί. Ο έξυπνος φούρνος σας θα επιλέξει την κατάλληλη θερμοκρασία και τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος ανάλογα τη συνταγή και το φαγητό και θα σβήσει μόνος του.

Εάν το σπίτι χρειάζεται καθαριότητα, τότε δεν έχετε παρά να ενημερώσετε τη σκούπα-ρομπότ, που θα ξεκινήσει να καθαρίζει, όσο εσείς κάνετε κάτι άλλο.

Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 3
Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 4

Στιγμές χαλάρωσης

Ποτέ η προβολή μιας ταινίας στο σπίτι δεν ήταν εξίσου απολαυστική με την προβολή στο σινεμά.

Από την άνεση του καναπέ σας, βάζοντας μια φωνή ή απλώς δείχνοντας με κινήσεις του χεριού σας αυτό που θέλετε, μπορείτε να δείτε απευθείας από τη έξυπνη τηλεόρασή σας τις αγαπημένες ταινίες σας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Για να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα, αντί για τα κλασικά κεράκια, ανάψτε λάμπες led, που όχι μόνο είναι πιο οικολογικές αλλά και πιο παιχνιδιάρικες. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και τον φωτισμό του δωματίου όπου βρίσκεστε από το κινητό σας.

Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 4
Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 5

Κινηθείτε άνετα

Όταν πλησιάζει η ώρα να βγείτε ή να κοιμηθείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το εξαιρετικά ασφαλές έξυπνο σύστημα ασφάλειας σπιτιού απευθείας από το κινητό σας.

Εάν έχετε σκύλο ή γάτα, μπορεί να κινείται άνετα στο σπίτι όσο εσείς κοιμάστε, χωρίς ο συναγερμός να ενεργοποιείται για ασήμαντη αιτία.

Φανταστικό σπίτι ή απλώς το σπίτι του σήμερα - 5