Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εάν είστε βιβλιοφάγοι και προσπαθείτε να περάσετε και στα παιδιά σας την αγάπη σας για τα βιβλία, έφτασε η κατάλληλη στιγμή. Τα μικρά βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας ενώνονται και συμμετέχουν στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων από τις 22 έως τις 27 Μαΐου. Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους στη φετινή διοργάνωση, μιας και πρόκειται να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα αποκλειστικά γι’ αυτά. Παρακάτω σας προτείνουμε είδη βιβλίων που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες.

   
Βιβλία με αγαπημένους ήρωες και υπερήρωες

Βιβλία με αγαπημένους ήρωες και υπερήρωες

Τα βιβλία με αγαπημένους ήρωες και υπερήρωες εμπνέουν, παρακινούν και μεταφέρουν αξίες στα παιδιά. Μέσα από αυτούς, τα παιδιά μπορούν να νιώσουν πιο ανεξάρτητα και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Παράλληλα, οι ήρωες των βιβλίων ενδέχεται να τα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση φοβιών που ίσως έχουν.

Επιλέξτε ένα βιβλίο με αγαπημένους ήρωες της Disney ή υπερήρωες της Marvel. Μην ξεχνάτε ότι τα βιβλία με υπερήρωες πολλές φορές φέρνουν τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με τη σημασία της αυτοβελτίωσης.

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε συναρπαστικά μυθιστορήματα, που βοηθούν τα παιδιά να προσεγγίσουν τις υπερδυνάμεις της φιλίας, της αγάπης και της προσπάθειας για το καλύτερο.

Βιβλία με αγαπημένους ήρωες και υπερήρωες
Βιβλία για το ζωικό βασίλειο

Βιβλία για το ζωικό βασίλειο

Τα βιβλία με ζώα μαθαίνουν στα παιδιά να αναγνωρίζουν διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου. Για αναγνώστες μικρότερης ηλικίας, μπορείτε να βρείτε βιβλία που περιέχουν ήχους ζώων. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, επιλέξτε βιβλία που προάγουν τον σεβασμό στα ζώα.

Τα βιβλία με ζώα είναι πολύ σημαντικά, γιατί αγγίζουν με τρυφερότητα την αξία της ζωής και μαθαίνουν στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν τα πιο αδύναμα πλάσματα της φύσης.

Να θυμάστε ότι ένα παιδί που μαθαίνει να αγαπά, να σέβεται και να προστατεύει τα ζώα, μαθαίνει ταυτόχρονα να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του.

Βιβλία για το ζωικό βασίλειο
Βιβλία που κάνουν τη γνώση διασκέδαση

Βιβλία που κάνουν τη γνώση διασκέδαση

Τα βιβλία αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να δώσετε ερεθίσματα στα παιδιά σας. Δοκιμάστε να τους αγοράσετε βιβλία με δραστηριότητες για να περάσουν την ώρα τους δημιουργικά και παράλληλα να διασκεδάσουν.

Το εύρος των θεματικών ενοτήτων είναι μεγάλο. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που έχουν τα παιδία σας, μπορείτε να βρείτε βιβλία με διασκεδαστικές ασκήσεις μαθηματικών, βιβλία σχετικά με τις θετικές επιστήμες ή τις τέχνες, καθώς και βιβλία που τα βοηθούν στην ανάγνωση.

Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι μια καλή αρχή. Αρκεί μόνο να βρείτε τα κατάλληλα για το παιδί σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την ηλικία του.

Βιβλία που κάνουν τη γνώση διασκέδαση