Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, τα Σαββατοκύριακα αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για εξωτερικές δραστηριότητες που φέρνουν χαμόγελα και ξεγνοιασιά στην οικογένεια!

Διαβάστε παρακάτω πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε για να βγείτε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να επιστρέψετε στη φύση!

Ποδηλατάδα

Δραστηριότητες με την οικογένεια στην εξοχή! 1

Μιας και οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων για μετακίνηση με ποδήλατο ενδείκνυνται μόνο για τους αρκετά τολμηρούς, δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από μια ποδηλατάδα σε ένα αγαπημένο και απόμερο σημείο της πόλης. Βρείτε το, πάρτε τα ποδήλατα σας και ξεχυθείτε!

Κυνήγι θησαυρού

Δραστηριότητες με την οικογένεια στην εξοχή! 2

Το κυνήγι θησαυρού εκτός από μια ψυχαγωγική δραστηριότητα, μπορεί να εξελιχθεί και σε μια εκπαιδευτική διαδικασία για μικρούς και μεγάλους! Ετοιμάστε για τους συμμετέχοντες διάφορες ερωτήσεις παρατηρητικότητας ή και γνώσεων για το εξωτερικό σημείο στο οποίο βρίσκεστε και ζητήστε τους να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της φύσης.

Βόλτα σε κήπους & λίμνες

Ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης ή σε σχετικά κοντινή απόσταση, θα βρείτε κήπους και λίμνες για την οικογενειακή σας βόλτα. Εκεί, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για τα διάφορα είδη δέντρων ή ακόμα και ζωών. Πολύ περισσότερο, μικροί και μεγάλοι θα έχετε την ευκαιρία να ταΐσετε τις πάπιες και γιατί όχι, να φωτογραφηθείτε μαζί τους!

Πικ νικ

Δε χρειάζεται να ανακαλύψετε κάποιο βουνό ή δάσος για ένα κυριακάτικο πικ νικ! Κάποιο κοντινό σας δεντρόφυτο σημείο αρκεί. Προμηθευτείτε ένα μεγάλο τραπεζομάντιλο, τους κατάλληλους παραδοσιακούς μεζέδες με πολύ καλή διάθεση και ξεκινήστε!

Βόλτα στη θάλασσα

Δραστηριότητες με την οικογένεια στην εξοχή! 3

Άλλοι έχουν τη χαρά να έχουν τη θάλασσα δίπλα τους και άλλοι χρειάζεται να μετακινηθούν λίγο πιο μακριά! Σε κάθε περίπτωση, μια βόλτα στην παραλία μαζί με αγαπημένα πρόσωπα θα σας αποφορτίσει από τις δυσκολίες της εβδομάδας. Φυσικά αν έχετε μαζί σας παιδιά –ή νιώθετε οι ίδιοι παιδιά – μπορείτε να μαζέψετε κοχύλια και πέτρες, τις οποίες μπορείτε μετά να διακοσμήσετε με ζωγραφιές!

Τρέξιμο

Για τους πιο αθλητικούς, υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη (ειδικά διαμορφωμένα πάρκα, γήπεδα εκτός πόλης, μονοπάτια βουνών) για μυήσετε και να μυηθείτε στον κόσμο του τρεξίματος και του αθλητισμού! Φροντίστε την προετοιμασία και την ενδυμασία σας και ανακαλύψτε τη χαρά του να τρέχεις και να αθλείσαι στην εξοχή!

Παρατήρηση ηλιοβασιλέματος & αστεριών

Δραστηριότητες με την οικογένεια στην εξοχή! 4

Μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει ακόμη και στην ταράτσα του σπιτιού σας, αρκεί να έχετε όρεξη και… κουβέρτες! Την κατάλληλη ώρα, λοιπόν, ξαπλώστε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα. Ιδανικά, μείνετε λίγο ακόμη για να χαζέψετε και τα αστέρια! Φυσικά, ιδανικό σημείο για την παρατήρηση των αστεριών δεν είναι άλλο από το αστεροσκοπείο. Τολμήστε το!