Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Διακοπές σε κάμπινγκ; Κι όμως… γίνεται. Και μάλιστα με όλη την οικογένεια! Διάβασε πώς μπορείς να το οργανώσεις έξυπνα και οικονομικά!

Το κάμπινγκ είναι για πολλούς ένα περιπετειώδες είδος διακοπών, που απαιτεί αρκετή οργάνωση! Αν, λοιπόν, αποφάσισες με την οικογένεια να κάνετε διακοπές σε κάμπινγκ, συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεσαι για να το κάνεις έξυπνα και οικονομικά.

   
Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 1

Σκηνή για όλη την οικογένεια

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά οργανωμένα κάμπινγκ που παρέχουν τις απαραίτητες ανέσεις, όπως ρεύμα και εστιατόριο. Έχοντας, λοιπόν, εξασφαλισμένα τα βασικά, πάμε να δούμε πού θα μείνει το καθένα από τα μέλη της οικογένειας.

Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλη σκηνή ώστε να χωρέσει όλη η οικογένεια. Εναλλακτικά, υπάρχουν και οι σκηνές δύο δωματίων, που προσφέρουν περισσότερη ιδιωτικότητα –ειδικά αν τα παιδιά είναι μεγάλης ηλικίας.

Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 1
Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 2

Εξοπλισμός για τη σκηνή

Για μια άνετη διαμονή, φροντίστε να προμηθευτείτε στρώματα αέρα και, φυσικά, sleeping bags ώστε να προστατευτείτε από το κρύο σε περίπτωση που… προκύψει. 

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να επενδύσετε σε κάτι τέτοιο, μπορείτε να προτιμήσετε ένα σετ σεντόνια και κάποιες κουβέρτες φλις. Μην ξεχάσετε τα μαξιλάρια. Μπορείτε να βρείτε μικρά και άνετα μαξιλάρια ώστε να μη χάσετε σε ποιότητα ύπνου.

Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 2
Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 3

Εξοπλισμός για εξωτερικές δραστηριότητες

Για τις εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σε κάμπινγκ, προτιμήστε ένα πτυσσόμενο τραπέζι με καρέκλες, ώστε να μπορείτε να τρώτε άνετα οικογενειακά εκεί, χωρίς να χρειάζεται να στριμωχτείτε σε κάποιο τραπέζι του κάμπινγκ. 

Παράλληλα, χρησιμεύει και ως επιφάνεια για παιχνίδια. Μην αμελήσετε, φυσικά, τα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς θα σας κρατήσουν αρκετές ώρες συντροφιά και θα προσφέρουν στιγμές γέλιου σε όλη την οικογένεια.

Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 3
Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 4

Προστασία από τα κουνούπια και τον ήλιο

Για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες των κάμπινγκ, προσθέστε στην τσάντα σας τα καταλληλότερα αντικουνουπικά, αλλά και προϊόντα κατά των τσιμπημάτων. 

Εκτός από αυτά, μην ξεχάσετε τα αντηλιακά, καθώς η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι μεγάλη. Μπορείτε να ενισχύσετε την προστασία σας από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ακτίνες του ήλιου με καπέλα και ομπρέλα θαλάσσης.

Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 4
Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 5

Κατάλληλος ρουχισμός και οικονομία χώρου

Μέσα στις αποσκευές σας με τα απαραίτητα ρούχα, εσώρουχα και υποδήματα, μην ξεχάσετε να πάρετε και μερικά χοντρά ρούχα, καθώς πολλές φορές τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει. 

Πακετάρετε τα απολύτως απαραίτητα και μην αναλώνεστε στη μεταφορά πολλών βαλιτσών. Στην ίδια τσάντα μπορείτε να προσθέσετε και τα αξεσουάρ της θάλασσας, όπως πετσέτες, παντόφλες και, φυσικά, τα παιχνίδια των παιδιών για τη θάλασσα. 

Καλές διακοπές!

Διακοπές σε κάμπινγκ; Οργάνωσέ το! 5