Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι εξίσου σημαντική για το παιδί και το γονέα. Βρεθείτε για λίγο στη θέση του παιδιού και θυμηθείτε τη δική σας πρώτη μέρα: για κάποιους ήταν μέρα χαράς, για άλλα παιδιά ήταν μια μέρα γεμάτη κλάματα. Όλοι όμως είχαν την ανησυχία κρυμμένη μέσα τους: οι πρώτες φιλίες, η πρώτη φορά έξω από το οικογενειακό περιβάλλον, οι δάσκαλοι...

Προσπαθώντας, λοιπόν, να κάνουμε αυτή τη μέρα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη, ετοιμάσαμε έναν μίνι οδηγό επιβίωσης, με όσα απαραίτητα θα πρέπει να εξασφαλίσετε για το παιδί σας την πρώτη ημέρα!

Πρώτη μέρα στο σχολείο: οδηγός επιβίωσης 1

Η τσάντα

Ίσως η βασικότερη και σημαντικότερη αγορά, που πρέπει να γίνει πριν από την πρώτη μέρα. Δώστε στο παιδί τη χαρά να επιλέξει το σακίδιο που το εκφράζει καλύτερα, είτε αυτό είναι σε ένα φανταχτερό χρώμα, είτε είναι κάτι πιο απλό ή αν απλώς επιλέξει τη τσάντα που έχει πάνω τον αγαπημένο του ήρωα! Φροντίστε, όμως, να εξηγήσετε πως η τσάντα αυτή πρέπει να είναι βολική και φυσικά να χωράει τα απαραίτητα για την καθημερινότητα του σχολείου.

Η κασετίνα

Το γέμισμα και η επιλογή της κασετίνας είναι από τις πιο ευχάριστες και δημιουργικές διαδικασίες για όλα τα παιδιά! Και εδώ, υποδείξτε εσείς τα απαραίτητα: γόμες, μαρκαδόρους, μολύβια, ψαλίδια... Αφήστε όμως στο παιδί να διαλέξει το σχήμα της κασετίνας του, τα χρώματα κα τις θέσεις που θα τα τοποθετήσει. Καθίστε μαζί του στο πάτωμα του σπιτιού, απλώνοντας τα νέα πράγματα και βοηθήστε το να τα τακτοποιήσει.

Τα τετράδια

Απλά μπλε ή με χρωματιστό κάλυμμα; Όλα θα εξαρτηθούν και από τις σχολικές ανάγκες, τα τετράδια όμως παραμένουν ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές για την πρώτη ημέρα! Φυσικά, ασορτί με ετικέτες κάθε μεγέθους, σχήματος και σχεδίου!

Το γραφείο

Είναι σημαντικό το παιδί να μάθει να διαβάζει και να γράφει σε ένα καλά διαμορφωμένο χώρο. Επιλέξτε ένα γραφείο που να μπορεί να συνδυάζει λειτουργικότητα (συρτάρια ή με χώρο μελλοντικά για υπολογιστή) με άνεση. Μη βιαστείτε να προχωρήστε στην αγορά. Κάντε μαζί με το παιδί μια καλή έρευνα και ύστερα καταλήξτε σε αυτό που πιστεύετε ότι του ταιριάζει καλύτερα!

Για το τέλος, αν το παιδί φαίνεται ιδιαίτερα αγχωμένο, κάτι απόλυτα λογικό, αρχικά προσπαθήστε να κρύψετε το δικό σας άγχος και να του εξηγήσετε όσο πιο γλαφυρά την όμορφη περιπέτεια που ξεκινάει για αυτό. Μη διστάσετε να αγοράσετε μαζί του ρούχα αποκλειστικά για αυτή την πρώτη μέρα, ώστε να νιώσει πως όντως κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό αρχίζει!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!