Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Οι διακοπές τελείωσαν, το φθινόπωρο έφτασε και είστε έτοιμοι για νέα ξεκινήματα. Είναι η ιδανική εποχή για να υιοθετήσετε καινούργιες, υγιεινές συνήθειες και να τις μοιραστείτε με την παρέα σας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, που φέτος διαρκεί από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είναι μια καλή αφορμή για να αρχίσετε ένα νέο άθλημα. Σας προτείνουμε 3 ευεργετικά σπορ που θα σας χαρίσουν ευεξία, θα τονώσουν τον οργανισμό σας και θα σας φέρουν πιο κοντά στους φίλους σας.

   
Κολυμπήστε ανέμελα

Κολυμπήστε ανέμελα

Αν θέλετε να γυμνάσετε όλο σας το σώμα με μία μόνο αθλητική δραστηριότητα, η κολύμβηση είναι ιδανική επιλογή. Η αερόβια άσκηση θα βελτιώσει την αντοχή σας, ενώ η επαφή με το νερό θα σας αναζωογονήσει και θα σας ανακουφίσει από το στρες της ημέρας.

Εκτός από τα σημαντικά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία σας, η κολύμβηση ωφελεί και την τσέπη σας, αφού δεν κοστίζει πολύ και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Τώρα το φθινόπωρο, γραφτείτε σε ένα κολυμβητήριο ή κάποιο γυμναστήριο με κλειστή πισίνα στη γειτονιά σας.

Ωστόσο, η κολύμβηση μπορεί να γίνει πιο συναρπαστική εμπειρία αν επιδιώξετε να πηγαίνετε στην πισίνα με την παρέα σας. Μπορείτε να συναγωνίζεστε μεταξύ σας και να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας ή να διασκεδάζετε, καθώς βελτιώνετε την τεχνική και την ταχύτητά σας.

Κολυμπήστε ανέμελα
Αναρριχηθείτε με πάθος

Αναρριχηθείτε με πάθος

Αν η αναρρίχηση φαντάζει για εσάς ένα απαιτητικό extreme sport, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Σε μια σχολή αναρρίχησης, εξοικειώνεστε με τα υλικά, μαθαίνετε τους αναρριχητικούς κόμπους και το σκοινί top rope, εξασκείστε με απόλυτη ασφάλεια σε ειδικούς τοίχους και αργότερα σε αληθινούς βράχους.

Η αναρρίχηση γυμνάζει και δυναμώνει όλο σας το σώμα, ενώ παράλληλα συνδυάζει την αδρεναλίνη και την ψυχική ευεξία. Αν πάλι αθλείστε στην ύπαιθρο, το άθλημα αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία για ξεχωριστές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Επιπλέον, μπορεί να γίνει μια «παρεΐστικη» δραστηριότητα, που θα σας χαρίσει στιγμές διασκέδασης και γέλιου με τους φίλους ή τις φίλες σας. Θα μοιραστείτε μαζί τους την ένταση της προσπάθειας, θα απολαύσετε τη μοναδική θέα από τους βράχους και θα δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Αναρριχηθείτε με πάθος
Παίξτε μπάσκετ με την ψυχή σας

Παίξτε μπάσκετ με την ψυχή σας

Δοκιμάστε να παίζετε μπάσκετ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε τη φυσική σας κατάσταση να βελτιώνεται αισθητά. Το μπάσκετ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα, τεχνική και ευελιξία. Είναι όμως και ένας εξαιρετικός τρόπος εκτόνωσης.

Τι κι αν δεν βάζετε πολλά καλάθια; Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια. Εξάλλου, το μπάσκετ εκτός από το σώμα γυμνάζει και τον νου, αφού σας μαθαίνει πώς να παίρνετε αποφάσεις γρήγορα, αλλά και πώς να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας.

Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο κοινωνικά αθλήματα. Αν επιλέξετε να παίζετε με τους φίλους ή τις φίλες σας, θα δυναμώσετε τους δεσμούς σας μαζί τους, μέσα από τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την άμιλλα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να συναντιέστε πιο τακτικά μαζί τους.

Παίξτε μπάσκετ με την ψυχή σας