Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Το κρύο θέλει και την ανάλογη προετοιμασία! Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την εύρεση απλών μυστικών, ώστε να κρατήσεις ζεστό το σπίτι σου. Διάβασε παρακάτω τα πιο γνωστά tips για να φέρεις το σπίτι στην ιδανική, ζεστή θερμοκρασία.
   
Η διακόσμηση του χώρου

Η διακόσμηση του χώρου

Πολλές φορές για να κρατήσεις ένα ζεστό σπίτι θα πρέπει πρώτα να το έχεις ντύσει. Πώς θα γίνει αυτό; Με χαλιά και υφάσματα. Διάλεξε, λοιπόν, αυτά που ταιριάζουν στο στιλ σου και τη διακόσμηση που έχεις υιοθετήσει για τον χώρο σου και δες αμέσως τη διαφορά στη ζεστασιά του σπιτιού. Πρόσεξε όμως! Τα καλοριφέρ σου θα πρέπει να είναι ελεύθερα από τυχόν διακοσμητικά στοιχεία και ρούχα. Ομοίως, είναι χρήσιμο τα σώματα του καλοριφέρ να μην περιβάλλονται από ογκώδη έπιπλα, ώστε να ζεσταίνουν απρόσκοπτα τον χώρο.

Παρακάτω θα δεις και τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις με τα σώματα για να βεβαιωθείς ότι θα εξασφαλίσεις ένα ζεστό σπίτι!

Η διακόσμηση του χώρου
Προσοχή στα σώματα

Προσοχή στα σώματα

Είναι πολύ πιθανό, έχοντας βάλει πετρέλαιο θέρμανσης και ξεκινώντας τη λειτουργία των σωμάτων να δεις πως αυτά δεν αποδίδουν, όπως προηγούμενες χρονιές και φορές. Θα πρέπει, λοιπόν, να βεβαιωθείς για τα παρακάτω:

Εάν ακούς κάποιον περίεργο θόρυβο στα καλοριφέρ, τότε ίσως να χρειάζονται εξαέρωση. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αδειάσουν από τον αέρα και το υγρό που έχει παγιδευτεί. Προετοιμάσου, λοιπόν, σωστά και κάνε την εξαέρωση όταν τα σώματα είναι εντελώς κρύα. Ομοίως, θα πρέπει να ελέγξεις τον κυκλοφορητή και τους διακόπτες εάν λειτουργούν σωστά.

Ακόμα ένα συχνό πρόβλημα είναι η λάθος ρύθμιση του θερμοστάτη: εφόσον σιγουρευτείς πως υπάρχει αρκετό καύσιμο για να λειτουργήσει ο καυστήρας σου, θα πρέπει να εξετάσεις τη θερμοκρασία του, η οποία θα πρέπει να είναι περίπου στους 20 βαθμούς.

Προσοχή στα σώματα
Τι γίνεται με το μπάνιο;

Τι γίνεται με το μπάνιο;

Μην ξεχνάς πως η θέρμανση του μπάνιου είναι βασική ανησυχία των περισσότερων τους χειμερινούς μήνες. Μια εύκολη λύση είναι οι πετσετοκρεμάστρες. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς και σύγχρονους τρόπους θέρμανσης για το μπάνιο. Επίσης, είναι πολύ πρακτικές, καθώς όχι μόνο ζεσταίνουν τον χώρο και δεν κρυώνεις, αλλά έχεις κι έναν έξτρα χώρο για να τοποθετείς και να στεγνώνεις γρηγορότερα τις πετσέτες.
Τι γίνεται με το μπάνιο;