Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Οι βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές είναι μια σημαντική αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς στο σπίτι. Αν οι ηλεκτρικές συσκευές σας είναι ελαττωματικές, τις χρησιμοποιείτε λάθος ή δεν τις συντηρείτε σωστά, ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές βλάβες στο σπίτι σας. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό είναι να κάνετε τακτικά προσεκτικό έλεγχο των οικιακών συσκευών σας. Σας προσφέρουμε 3 πρακτικές συμβουλές για να κρατάτε σε άριστη κατάσταση τις συσκευές σας και να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο ασφαλές.

   
Σωστή θερμοκρασία

Σωστή θερμοκρασία

Η θερμοκρασία των συσκευών σας είναι μια βασική παράμετρος για τη σωστή λειτουργία τους. Η κυκλοφορία του αέρα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς έτσι αποφεύγετε την υπερθέρμανση, που μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Το μέρος που τοποθετείτε τις οικιακές συσκευές στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό. Επιλέξτε σημεία με αρκετό χώρο γύρω τους και βεβαιωθείτε ότι ο αέρας κυκλοφορεί σωστά. Οι πολύ κλειστοί χώροι, όπως τα ντουλάπια, δεν είναι μια καλή θέση για τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Κατά την τοποθέτηση, συμβουλευτείτε σχολαστικά το εγχειρίδιο χρήσης και ενημερωθείτε για τις οδηγίες ασφαλείας.

Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο φωτιάς, μην τοποθετείτε τις συσκευές κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα ή υλικά. Επίσης, προσέχετε πολύ τις λάμπες και τη θερμότητα. Τέλος, μην ξεχνάτε να αποσυνδέετε τις συσκευές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Να θυμάστε: οι συσκευές σας δεν χρειάζεται να θερμαίνονται χωρίς λόγο.

Σωστή θερμοκρασία
Προσοχή στα καλώδια

Προσοχή στα καλώδια

Παρατηρήσατε ότι τα καλώδια της συσκευής σας έχουν ξεφτίσει ή έχουν αρχίσει να καταστρέφονται; Μην τα αγνοήσετε. Τα κατεστραμμένα καλώδια είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν φωτιά ή ηλεκτροπληξία, καθώς αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους από τον ηλεκτρισμό.

Ελέγχετε τακτικά τα καλώδια τροφοδοσίας των συσκευών σας, αλλά και τις επεκτάσεις. Εάν βρείτε ξεφτίσματα ή σπασίματα, πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα συγκεκριμένα καλώδια και να τα αντικαταστήσετε με καινούρια.

Για να προστατέψετε τα καλώδια από τη φθορά, επιλέξτε προσεκτικά τα μέρη από όπου περνούν μέσα στο σπίτι. Καλύτερα να μην μπαίνουν κάτω από έπιπλα και χαλιά, γιατί είναι πιο εύκολο να σπάσουν ή να ξεφτίσουν. Επίσης, αν κάποιες συσκευές έχουν κοντά καλώδια που δεν φτάνουν στην πρίζα, προσθέστε στο σπίτι σας περισσότερες πρίζες.

Προσοχή στα καλώδια
Μακριά από νερό

Μακριά από νερό

Σίγουρα γνωρίζετε ότι πρέπει να κρατάτε το νερό μακριά από τον ηλεκτρικό εξοπλισμό. Πράγματι, το νερό και ο ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Εάν, λοιπόν, θέλετε να διατηρήσετε ασφαλείς τις ηλεκτρικές συσκευές σας, πρέπει να προσέχετε να μη βρέχονται και να τις τοποθετείτε μακριά από οποιαδήποτε πηγή νερού, όπως γλάστρες, ενυδρεία, νεροχύτες και μπανιέρες.

Κάθε φορά που χειρίζεστε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, τα χέρια σας πρέπει να είναι στεγνά. Μπορεί κάτι τέτοιο να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα νερού μπορεί να βλάψει τις συσκευές σας.

Πριν καθαρίσετε κάποια ηλεκτρική συσκευή, πρέπει οπωσδήποτε να την έχετε αποσυνδέσει από την πρίζα. Εάν θέλετε να καθαρίσετε την πρίζα, το πανί που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι στεγνό.

Μακριά από νερό

Με μια επίσκεψη στο Πλαίσιο, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς για να σας λύσουν όλες τις απορίες για τις οικιακές συσκευές σας. Επωφεληθείτε έως τις 30.10 με 20% €πιστροφή για αγορές οικιακών συσκευών συνολικής αξίας από 199€ με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η προσφορά ισχύει και για αγορές online στο plaisio.gr.

Μάθετε περισσότερα