Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το καλοκαίρι κατέφθασε μαζί με τα σχέδια για διακοπές και μικρές αποδράσεις. Εάν θέλετε να ξεφύγετε από την πεπατημένη και να μην ταξιδέψετε με πλοίο φέτος το καλοκαίρι, υπάρχει η εναλλακτική του ταξιδιού με αυτοκίνητο. Βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη εξόρμηση είναι η ασφαλής μετακίνηση και εμείς σας προσφέρουμε 3 πρακτικές συμβουλές για ασφαλή καλοκαιρινά ταξίδια με το αυτοκίνητό σας.

   
Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών σας

Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών σας

Η πίεση ελαστικών που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου είναι άκρως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οχήματος και επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση καυσίμου.

Πριν ξεκινήσετε, κοιτάξτε το ταμπελάκι στο εσωτερικό της κολώνας κοντά στην πόρτα, για να δείτε την ενδεικνυόμενη πίεση για τα δικά σας λάστιχα. Φροντίστε να πάτε στο κοντινότερο βενζινάδικο για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αέρα από τα ελαστικά σας.

Σε περίπτωση που το ταξίδι σας είναι μεγάλο, μεταφέρετε 4 ή 5 άτομα, ή το πορτμπαγκάζ σας είναι γεμάτο αποσκευές, σας συμβουλεύουμε να βάλετε 3-4 psi παραπάνω.

Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών σας
Περάστε από το συνεργείο και το κατάστημα αξεσουάρ

Περάστε από το συνεργείο και το κατάστημα αξεσουάρ

Πριν από κάθε ταξίδι, σας συστήνουμε να δείτε το βιβλίο service και να κάνετε μια προληπτική βόλτα στον μηχανικό, ώστε να ελέγξει ενδεχόμενα προβλήματα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε αλλάξει τα λάδια της μηχανής του αυτοκινήτου σας.

Πολύ σημαντικός είναι και ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης, τον οποίο είναι απαραίτητο να έχετε αποθηκευμένο στο πορτμπαγκάζ, και συγκεκριμένα κάτω από το δάπεδο του χώρου των αποσκευών.

Ελέγξτε ότι έχετε στο αυτοκίνητό σας όλα τα σχετικά αξεσουάρ: φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, γρύλο και «σταυρό» για την περίπτωση αλλαγής ελαστικού, φακό και γάντια εργασίας, φωσφορίζον γιλέκο, καλώδια ρεύματος και πυροσβεστήρα.

Περάστε από το συνεργείο και το κατάστημα αξεσουάρ
Ελέγξτε το κλιματιστικό και τα υγρά του αυτοκινήτου

Ελέγξτε το κλιματιστικό και τα υγρά του αυτοκινήτου

Η λειτουργία του κλιματιστικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα άνετο ταξίδι χωρίς την αφόρητη ζέστη του καύσωνα. Ο απαραίτητος έλεγχος του κλιματιστικού σάς εξασφαλίζει ένα υγιές περιβάλλον, ενώ η καλή ποιότητα φίλτρου σάς προστατεύει από τα βακτήρια που «μπουκώνουν» τη μύτη και «ξεραίνουν» τον λαιμό.

Όσον αφορά τα υγρά του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να ελέγχετε και τα δοχεία που βρίσκονται στο καπό του οχήματος και να τα συμπληρώνετε προσεκτικά και με συνέπεια.

Πριν τις διακοπές σας ελέγξτε οπωσδήποτε το σύστημα ψύξης, και συγκεκριμένα τη στάθμη του ψυκτικού υγρού. Μην παραλείψετε να πραγματοποιήσετε έλεγχο στο σύστημα λίπανσης, στη στάθμη του υγρού της μπαταρίας, καθώς και στα υγρά του υδραυλικού τιμονιού, των φρένων και του συμπλέκτη.

Ελέγξτε το κλιματιστικό και τα υγρά του αυτοκινήτου