TZAKI HO | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εστιατόρια

TZAKI HO

3%
"Tzaki'Ho, όπως λέμε βόλτα στο βουνό!" Αν έχεις περιηγηθεί στις εξοχές της κεντρικής Ιταλίας ή ακόμα καλύτερα αν έχεις ζηλέψει τα μεγάλα εστιατόρια κοντα σε οινοποιεία του Bordeaux ή του Chablis ή έστω αν τις έχεις διαβάσει σε βιβλία που τις περιγράφουνε, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ένα αντίστοιχο εγχώριο εστιατόριο, τριάντα λεπτά μόνο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον ορεινό και ήσυχο μα σταθερά γοητευτικό Χορτιάτη. Εκεί θα βρεις διαλεχτά κρέατα νεροβουβάλων από την Κερκίνη, αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και Τ-bone Αργεντινής, Ουρουγουάης και Νέας Ζηλανδίας, Tomahawk Δανίας και Αμερικής καθώς και η μία μοναδική Rubia Gallega. Αυτά είναι μερικά από τα best seller πιάτα που ξεχωρίζουν. Το Tzaki’Ho αναπτύσσει και τον δικό του λαχανόκηπο για φρέσκα ζαρζαβατικά εποχής, με στόχο σύντομα να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του εστιατορίου που επιμελείται ο σεφ Ανέστης Πασχάλης. Ένας χώρος που να παραπέμπει σε ένα χαλαρό εστιατόριο βουνού με το μεγάλο επιβλητικό τζάκι να είναι ο πρωταγωνιστής και την εντυπωσιακή λίστα κρασιών να κλέβει την παράσταση. Ο Ανέστης Χαϊτίδης, επιμελείται την βασική λίστα, έχοντας πάντα αναφορές σε στρατηγικές συνεργασίες όπως του Απόστολου Πλάχουρα, που έχει γράψει και γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο του κρασιού. Στην εξαιρετική ποικιλία κρεάτων έχει προστεθεί η αποκλειστική σχέση με τη Φάρμα Μπράλου, που αποτελεί φάρο ποιότηατς και συνέπειας στο χώρο. Ηθικός και φυσικός αυτουργός του «Tzaki’Ho» είναι ο δραστήριος Νίκος Νυφούδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων τα περίφημα Life Goddess στο Λονδίνο,ενώ στη Θεσσαλονίκη τρέχει το Winehouse, έναν πολυχώρο κρασιού στην Πυλαία που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων. «Νονά» και υπεύθυνη για το πιασάρικο όνομα είναι η σύζυγος του και δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη. Συνεργάτες και συνοδοιπόροι, ο Βάιος Αγγελινούδης, ο Γιώργος Χρυσόμαλλος και οι Άγγελος και Σταύρος Κυρίμης που συνεχίζουν την παράδοση 30 χρόνων στον ίδιο χώρο. Μια παρέα που εργάζονται για την επίτευξη του βασικού στόχου που δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουν μια μικρή βόλτα στο Χορτιάτη σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι. Τα τελευταία νέα είναι ότι το σπορείο ετοιμάσε τους σπόρους και αναμένουμε τα πρώτα λαχανικά. Σιγά σιγά παίρνει μπρος και το ζυμωτήριο που θα παράγει το δικό τους ψωμί. Με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια. Αυτό είναι το γαστορνομικό τους ταξίδι. Αυτό είναι το Tzaki’HO!