ΤΡΙΖΟΝΙ | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εστιατόρια

ΤΡΙΖΟΝΙ

5%
Πρωτότυπες θαλασσινές λιχουδιές σε μια δροσερή αυλή της Χαλκιδικής. Βρίσκεται στην Κασσάνδρα, δηλαδή στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στο χωριό Κρυοπηγή. Θα το βρείτε πάνω στο κεντρικό δρόμο στο δεξί σας χέρι, καθώς κατευθύνεστε για Παλιούρι. Με τα τραπεζάκια να βρίσκονται ατάκτως τοποθετημένα κάτω από τα προστατευτικά κλαδιά μιας εικοσάχρονης άγριας μουριάς, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αυλή παλιού αρχοντικού. Ο τόπος ευωδιάζει από τις κυδωνιές και τις λεμονιές, ενώ οι γλάστρες με το θυμάρι δίνουν μια αίσθηση οικιακής κουζίνας. Το μεσημέρι θα συναντήσετε κυρίως οικογένειες εύπορων τουριστών, συνήθως από τη Ρωσία, και το βράδυ μεγάλες παρέες Ελλήνων να διασκεδάζουν. Πάντως το Τριζόνι διαθέτει και απόμερα τραπέζια που προσφέρονται για πιο ιδιωτικές στιγμές. Με τις γνώσεις για τα ψάρια που απέκτησε από τον ψαραντουφεκά πατέρα του, ο νεαρός ιδιοκτήτης Στέργιος Σουσούρας κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού ψαριών και θαλασσινών (έχει και κάποιες νόστιμες επιλογές κρεατικών) το οποίο έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αυτονόητη ποιότητα του «φρέσκου ψαριού». Στο Τριζόνι δε θα γευτείτε μόνο ποιοτικά ψάρια, αλλά θα εκπλαγείτε από τους μύριους τρόπους επεξεργασίας της πρώτης ύλης: καρπάτσιο μαγιάτικου, τσιζκέικ από ρέγγα, ταρτάρ από μαγιάτικο, σασίμι τόνου - η φαντασία του σεφ Κώστα Τρόντσιου δεν έχει τελειωμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν... πολυχώρο γεύσης: οι κύβοι ξιφία με τις μπάμπιες, μια συνταγή με αγιορείτικες καταβολές, θα μπορούσε να προέρχονται από ένα «ψαγμένο» ουζερί της Κρήνης, ενώ τα μάγουλα ροφού σερβιρισμένα με λιαστή ντομάτα και κριθαράκι θυμίζουν πιάτο γκουρμέ εστιατορίου. Φυσικά, δεν λείπουν και τα ορεκτικά! Γαύρος μαρινάτος, χειροποίητα νιόκι με «Σαν Μιχάλη» Σύρου και λαχταριστά μύδια με φέτα και λαδολέμονο. Στο τέλος, σας περιμένει ένας ωραιότατος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από την Πρώτη Σερρών-ιδανικό σχεδόν για όλα τα πιάτα του καταλόγου. Εκτός από το «αγίασμα», θα βρείτε κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, με έμφαση σε Μακεδονία και Σαντορίνη, συνηθισμένες μπίρες, πλούσια ποικιλία ούζων και μια φανταστική μανταρινάδα. Εύκολο πάρκινγκ μπροστά στο εστιατόριο, υποχρεωτικά τα ρεζερβέ για το καλοκαίρι.