Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εστιατόρια

LE PETIT SOMMELIER

5%
Ειδίκευση και ευαισθησία στο καλό κρασί. Σε αυτό το μικρό «διαμάντι» στο Παλαιό Φάληρο μπορείτε να γευτείτε 600 ετικέτες εκλεκτών κρασιών. Ένα πολύ ιδιαίτερο wine restaurant bar υπηρετεί την υψηλή τέχνη του κρασιού, διακριτικά και δίχως τυμπανοκρουσίες. Ο λόγος για το «Petit Sommelier», στα ελληνικά «Ο Μικρός Οινοχόος», που «αναγκάζει» τους απανταχού λάτρεις του εκλεκτού οίνου (αλλά και των αποσταγμάτων, της σαμπάνιας κ.α.) να μετοικήσουν προς τα νότια και αφεθούν στην ήρεμη απόλαυση της υψηλής οινοποσίας στον άνετο χώρο του, αλλά και στην καταπράσινη αυλή του τα καλοκαίρια. Ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, η Κλαίρη και ο Κώστας που αγαπούν το κρασί και το αποδεικνύουν. Ο χώρος είναι μίνιμαλ, ευχάριστος, απλά διακοσμημένος στους τόνους του γκρι, του μπεζ και του μπορντό -το χρώμα του κρασιού- και χωρίζεται σε δύο ορόφους. Το περιβάλλον είναι ήσυχο και η μουσική -προσεκτικές επιλογές από κλασική jazz μέχρι Leonard Cohen- χαμηλών τόνων. Την ατμόσφαιρα συμπληρώνει ο χαμηλός φωτισμός, αλλά και οι φιάλες κρασιού και σαμπάνιας που κοσμούν τα εντοιχισμένα ράφια κατά μήκος κάποιων τοίχων. Για πρώτη φορά στα Ελληνικά εστιακά δρώμενα δημιουργείται ένα «wine bar restaurant» που δίνει προτεραιότητα στο κρασί, την σαμπάνια και τα spirits. Το “Le Petit Sommelier” διατηρεί μια υπόγεια κάβα με 600 διαφορετικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η wine list ατέλειωτη, για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες, συνοδευόμενη από ένα μικρό, αλλά αξιολογότατο μενού πιάτων που, χωρίς να εντυπωσιάζουν, αφήνουν μία επίγευση ποιότητας και σωστής διαχείρισης των υλικών. Την κάβα του μπορείτε να την επισκεφτείτε για να διαλέξετε το κρασί που θα θέλατε να απολαύσετε με το δείπνο σας, με κάποιο ελαφρύ συνοδευτικό ή ακόμη και μόνο του. Ο Chef δημιουργεί ευφάνταστες αλμυρές εκπλήξεις -που «χτίστηκαν» κατ' αποκλειστικότητα για να συνυπάρξουν με το κρασί ή το spirit επιλογής- αλλά και σε μια πλήρη Κάρτα Μενού που δίνει νέα πνοή σε συνθέσεις γεύσεων από τη Μεσόγειο. Το µενού του εστιατορίου είναι αυτό που αποκαλούµε «wine friendly»:αποφεύγονται οι πολύ ξινές, πολύ αλµυρές και καυτερές γεύσεις. Το μενού έχει λίγα πιάτα -δύο σαλάτες, μερικά ορεκτικά και πέντε κυρίως: σαφής ένδειξη σοβαρότητας! Περιλαµβάνει πιάτα βασισµένα σε εποχικά, µεσογειακά υλικά, μαγειρεμένα µε γαλλική τεχνοτροπία. Ο κατάλογος περιλαµβάνει γύρω στις 15 επιλογές σε τυριά και αλλαντικά -από µανούρα Σίφνου και µπρι µέχρι Salsiccia και σαλάµι µε παρµεζάνα , κρύα σούπα γκασπάτσο µε ουρές καραβίδας, σαλάτα ανάµεικτη µε βινεγκρέτ λεβάντας, σαλάτα ρόκα µε κατσικίσιο τυρί και αχλάδι ποσέ, σαλάτα με παντζάρι, καρύδια, ραντίτσιο, σπανάκι, γιαούρτι, μπρεζάολα και vinaigrette σύκου, γευστική φωλιά από φύλλο για κανταΐφι µε όστρακα στον ατµό. Σε ό,τι αφορά τα κυρίως, ενδιαφέρον έχει η χοιρινή κοτολέτα με "Hawaian Berbere", gnocchi alla Romana, σπανάκι, μήλο, λαχανικά εποχής και σος από μηλίτη, το φιλέτο πάπιας µε πατάτες και σος κουµκουάτ, φιλέτο τσιπούρας, συνοδευόμενο από ντομάτα γεμιστή με Ratatouille σε ψητές γαλλικές πατάτες με coulis ντομάτας και o σολοµός en papillote (ψηµένος στο φούρνο, στη λαδόκολλα) µε αρωµατικά βότανα. Τα επιδόρπια του καταλόγου είναι υπέρ αρκετά σε ποσότητα και σε ποιότητα: νόστιµο το παρφέ γλασέ µε σάλτσα καραµέλας, μους σοκολάτας και panacotta και εξαίσια η δροσερή, κρεµώδης lemon pie. Το ψωμί και τα περισσότερα γλυκά παρασκευάζονται αποκλειστικά εντός του εστιατορίου. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η υπέροχη καταπράσινη αυλή με την θαλασσινή αύρα του Παλαιού Φαλήρου το μοντέρνο μινιμαλιστικό διάκοσμο αποπνέει μια φινέτσα, μια ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει και σε προϊδεάζει ευχάριστα για τη συνέχεια της βραδιάς. Εξαιρετικά malt, φίνες σαμπάνιες και εξαιρετικά αποστάγματα θα ξεκινήσουν ή θα ακολουθήσουν ένα μοναδικό δείπνο. Ο «Petit Sommelier» προσφέρει ευχάριστο φαγητό με δημιουργικές πινελιές, μια εξαιρετική προσέγγιση του κρασιού, πολύ καλά επιδόρπια και όλα αυτά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με τη βοήθεια αξιόπιστου προσωπικού. Το wine restaurant του Παλαιού Φαλήρου είναι από τα αξιολογότερα που υπάρχουν. Οίνος ευφραίνει καρδίαν λοιπόν ...και όχι μόνο !