Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Συνέντευξη Τύπου ΕΟΚ

Έως το 2010 ανανεώνεται η συνεργασία της EurobankEFG με την ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ανανέωση της συνεργασίας αυτής που εντάσσεται στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος της Τράπεζας για τον Ελληνικό Αθλητισμό ανακοινώθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση.

Με την ανανέωση της συνεργασίας αυτής, η Eurobank επισφραγίζει τη 10χρονη συνεισφορά της στον Αθλητισμό, καθώς η χορηγία προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μία από τις μακροβιότερες χορηγίες για τα ελληνικά δεδομένα..

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη μέχρι σήμερα προετοιμασία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 που ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες στην Ιαπωνία.

Η ΕurobankEFG είχε αναλάβει από τον Απρίλιο του 2001 αποκλειστικός χορηγός όλων των εθνικών ομάδων Μπάσκετ. Η συνέχιση της χορηγίας έως το 2010 επιβεβαιώνει τη βούληση της Τράπεζας να συνεχίσει να στηρίζει το όραμα και την προσπάθεια των αθλητών, των παραγόντων και των φίλων του ελληνικού Μπάσκετ για συνεχή ανάπτυξη και επιτυχίες.

Την ανανέωση στην συνεργία ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EurobankEFG, κ. Νικόλαος Νανόπουλος. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της FIBAEurope και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Μιαούλης, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Λευτέρης Κακιούζης, αθλητές και παράγοντες από το χώρο του μπάσκετ.

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συνεργασίας ο κ. Νανόπουλος, επεσήμανε  ότι επισφραγίζει μια ιδιαίτερη σχέση που οικοδομήθηκε επί σειρά ετών, σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες περιόδους για το ελληνικό μπάσκετ και δημιούργησε στενούς δεσμούς καθώς στηρίχθηκε στην ειλικρινή προσπάθεια των αθλητών και στην πεποίθηση της Τράπεζας ότι η επιτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται.  «Εμείς στην Eurobank» συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε προσπάθειες που δημιουργούν προοπτικές, αναδεικνύουν τους άξιους και ικανούς σε κάθε χώρο και παρέχουν τη δυνατότητα της διάκρισης και της επιβράβευσης». Ο κ. Νανόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ καθώς, όπως είπε, το άθλημα αυτό έχει την τύχη να διαθέτει ανθρώπους με όραμα και πάθος για την επιτυχία. Με τους ανθρώπους αυτούς, η Eurobank συνεργάστηκε απόλυτα αρμονικά για την κατάκτηση υψηλών στόχων. Κλείνοντας ο κ. Νανόπουλος ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τους ανθρώπους του μπάσκετ και ευχήθηκε καλή επιτυχία και διακρίσεις και στο μέλλον με πρώτο σταθμό το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την ανανέωση της συνεργασίας και ευχαρίστησε την Eurobank  για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε πως η συνεργασία αυτή που ξεκίνησε σε δύσκολους καιρούς για το ελληνικό μπάσκετ στηρίζεται σε αρχές και αξίες στις οποίες πάνω από όλα στηρίζουν την προσπάθειά τους οι έλληνες αθλητές. Αυτές οι αρχές και αξίες καθώς και το όραμα όλων των ελλήνων θα συνεχίσουν να εμπνέουν τους αθλητές και στις επόμενες δύσκολες μάχες για επιτυχίες και διακρίσεις για τις οποίες όλοι είναι αισιόδοξοι.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε πως η συνεργασία με την Τράπεζα έχει αποδειχθεί πολύτιμη όχι μόνο σε ότι αφορά στην υποστήριξη των εθνικών ομάδων αλλά και διότι συμβάλλει στην  ενίσχυση της σχέσης των νέων παιδιών με το άθλημα. Είπε δε ότι είναι από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητες για την ευρύτερη κοινωνία, και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αθλητές του μπάσκετ θα κάνουν ότι μπορούν για να είναι οι έλληνες υπερήφανοι.

 Ο Αρχηγός της Εθνικής Ανδρών κ. Μ. Κακιούζης τόνισε την σημασία που έχει για την προσπάθεια και το έργο των αθλητών η υποστήριξή τους από έναν ισχυρό χορηγό με τον οποίο τους συνδέουν κοινές αξίες και όραμα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης όσο και ο Μιχάλης Κακιούζης, με  την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων του θεσμού Τουρνουά AcropolisEurobank στο ελληνικό έδαφος, αναφέρθηκαν και στην προετοιμασία της Πρωταθλήτριας Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία.