Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για τη Παιδεία - Νομοί Ηρακλείου & Λασιθίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005, η τελετή βράβευσης από την Eurobank των αριστούχων μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η EUROBANK «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005, η τελετή βράβευσης από την Eurobank των αριστούχων μαθητών των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Η τελετή, που φιλοξενήθηκε στο Θεατρικό Σταθμό, είναι η 14η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τράπεζα στους κατά τόπους νομούς όλης της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003, αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.

Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης. Η Eurobank θέλοντας να συνεισφέρει στην κατάκτηση των υψηλών στόχων της νέας γενιάς ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Εμμανουήλ Στρατάκης και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Αντινομάρχες Ηρακλείου κ. κ. Σήφης Αγγελιδάκης και Μιχαήλ Παπαγιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Μάρκος Καραναστάσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Νικόλαος Γκίζης καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νομών. Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γεώργιος Βασιλάκης, ο προϊστάμενος του Α’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Ιατράκης και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τον Αρχιεπίσκοπο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Ιωάννης Στρατάκης, πρωτοπρεσβύτερος, καθηγητής θεολογίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Κρήτης.
Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ηρακλείου απηύθυνε ο πατήρ Ιωάννης Στρατάκης, που συνεχάρη τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στη Eurobank, που φροντίζει μέσα από το πρόγραμμα αυτό να διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό, την Παιδεία.
Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι η μεγαλύτερη επένδυση για τους νέους είναι η μάθηση και συνεχάρη την Τράπεζα που υλοποιεί ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, φέρνοντας και την Πολιτεία μπροστά στη μεγάλη της ευθύνη.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Στρατάκης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της Eurobank αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τα παιδιά εφαλτήριο για νέες κατακτήσεις.
Ο Αντινομάρχης Ηρακλείου κ. Σήφης Αγγελιδάκης μετέφερε τα συγχαρητήρια του Νομάρχη κ. Δ. Σαρρή προς τους μαθητές και τόνισε τη συμβολή της Τράπεζας στην πρόοδο και ευημερία του τόπου, μέσα από το ευρύτερο πρόγραμμα χορηγιών, για τον Πολιτισμό που συμβάλλει στην ποιότητα ζωής.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Μάρκος Καραναστάσης, μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Γ. Κουράκη στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους, σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι μια επένδυση στο μέλλον και προάγει την άμιλλα μεταξύ των μαθητών.
Ο κ. Αρκάδιος Σπανουδάκης, προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, παραλλήλισε τη χορηγία της Eurobank με τις χορηγίες των αρχόντων στην αρχαία Αθήνα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα αυτό βραβεύει τους πρωταγωνιστές του πνεύματος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζήσης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας ΕFG Eurobank Ergasias, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, η Eurobank επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου έλαβαν οι εξής:
1Αγγελιδάκης Χρήστος από το Ενιαίο Λύκειο Κρουσώνα 2. Αλιφιεράκη Στυλιανή από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 3. Βαρουχάκη Ελπινίκη από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 4. Βασιλακάκη Μίνα-Δήμητρα από το 11ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 5. Γκαλανάκης Ιωάννης από το Ενιαίο Λύκειο Καστελλίου 6. Δαμιανάκης Αστρινός από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 7. Δαριβιανάκη Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Αγίων Δέκα 8. Δερμιτζάκη Ελένη από το Ενιαίο Λύκειο Τζερμιάδων9. Δουλγεράκης Αντώνιος από το Ενιαίο Λύκειο Μοιρών 10. Θεοδωράκης Δημήτριος από το Ενιαίο Λύκειο «Το Παγκρήτιον» 11. Καλογιαννάκης Αντώνιος από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 12. Καπετανάκης Ιωάννης-Αριστείδης από το Ενιαίο Λύκειο Αρχανών 13. Καραπιδάκης Ελευθέριος από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ιεράπετρας
14. Καστιγάκης Εμμανουήλ από το Ενιαίο Λύκειο Γουβών
15. Κοζύρης Μιχαήλ από το Ενιαίο Λύκειο Αγίου Νικολάου 16. Κοτζανάκη Ευαγγελία από το Ενιαίο Λύκειο Ασημίου 17. Λαμπράκη Ευαγγελία από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου 18. Λασιθιωτάκη Βασιλική από το Ενιαίο Λύκειο Μαλίων 19. Λυκάκης Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 20. Μανουσάκη Αθανασία από το Ενιαίο Λύκειο Αλικαρνασσού 21. Μαυρογιάννη Ζαχαρένια από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 22. Μεσσανάκη Βαρβάρα από το Ενιαίο Λύκειο Αρκαλοχωρίου 23. Μπούκουρα Μαρία από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιεράπετρας 24. Πετρομιχελάκης Ιωάννης από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 25. Ρούκστουλ Σούσμα-Σελήνη από το Ενιαίο Λύκειο Πόμπιας 26. Σαρρή Μαρία από το Ενιαίο Λύκειο Γαζίου
27. Σαρρής Νικόλαος από το Ενιαίο Λύκειο Νεαπόλεως

28
Σεληνιωτάκη Καλλιόπη από το Ενιαίο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας 29. Σφακιανάκης Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Χάρακα 30. Τζίφα Βασιλική από το Ενιαίο Λύκειο Σητείας 31. Χαλεπάκη-Ντελλή Κυριακή από το Ενιαίο Λύκειο Μελεσών 32. Χριστοδουλάκη Ελένη από το 13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου  33. Ψαραδάκης Μιχαήλ από το 8ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου 
34. Ψωμαδάκης Ευστράτιος από το Ενιαίο Λύκειο Τυμπακίου
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 6839839, κα Έφη Λαζαρίδου