Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία - Νομός Δωδεκανήσων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank πραγματοποίησε χθες (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου) με μεγάλη επιτυχία την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Δωδεκανήσων. Η τελετή αυτή είναι η 2η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, στους κατά τόπους νομούς σε όλη την Ελλάδα.
Η EUROBANK «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank πραγματοποίησε χθες (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου) με μεγάλη επιτυχία την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Νομού Δωδεκανήσων.  Η τελετή αυτή είναι η 2η στο σύνολο των 30 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, στους κατά τόπους νομούς σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», καθιερώθηκε από τη Eurobank το 2003 και αποτελεί μια σημαντική  πρωτοβουλία στον τομέα της Εκπαίδευσης που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, τόσο στην Παιδεία όσο και στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.
Κύριος σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η υποστήριξη και η επιβράβευση των μαθητών, στο δικό τους «αγώνα» για την κατάκτηση της γνώσης. Στόχος της Eurobank είναι να συμβάλλει κατά τρόπο δημιουργικό στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και κυρίως να ενισχύσει τη νέα γενιά στην προσπάθεια κατάκτησης των υψηλών στόχων της.
Το πρόγραμμα χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της πόλης.
Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή Αίθουσα «ΑΚΤΑΙΟΝ» στη Ρόδο, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιος Καραμάριος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ροδίων κ. Ιωάννης Τσιγάρος, ο Δήμαρχος Ατταβύρου κ. Παναγιώτης Κυριακούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Αριστείδης Καρτάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ρόδου κ. Κων/νος Καραγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων κ. Καλογερόπουλος, η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κα Γιαλουράκη-Καρακατσάνη και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Πρώτος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου ο οποίος ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή της Eurobank στο χώρο της Παιδείας, να διατηρηθεί για πολλά χρόνια προκειμένου να βοηθά τους μαθητές να κατακτούν τη γνώση.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιος Καραμάριος ο οποίος αφού συνεχάρη την Eurobank για την ενέργειά της αυτή απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας τους ότι έχουν μπροστά τους ένα αισιόδοξο μέλλον, επιδεικνύοντας συνέπεια στις σπουδές τους και σεβασμό στην επιστήμη που επέλεξαν.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσων κ. Φώτη Χατζηδιάκου ο οποίος τόνισε, «η μεγαλύτερη και καλύτερη επένδυση στο μέλλον, είναι στην Παιδεία και φαίνεται ότι η Eurobank στόχευσε καίρια βραβεύοντας και τιμώντας ακριβώς στον τομέα που θα ωφελήσει την κοινωνία αλλά και την οικονομία της χώρας μας».
Ο Αντιδήμαρχος Ροδίων και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ιωάννης Τσιγάρος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τη Eurobank και τόνισε «θα ήθελα να πω ένα μπράβο στα παιδιά και να τους παρακαλέσω να μας κρίνουν με επιείκεια όταν θα έρθει η ώρα να αναλάβουν εκείνα την ευθύνη της πόλη».
Τέλος, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αλέξανδρος Μανωλιάς, Περιφερειακός Διευθυντής του Δικτύου της Τράπεζας Eurobank, τόνισε ότι «η Τράπεζά μας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, το οποίο συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, κύριο στόχο έχει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Γι’ αυτό επιλέγει να ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, οι εργατικότεροι και εκείνοι που επενδύουν ενεργά στη μόρφωση και την καλλιέργεια». Και συνέχισε «το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική δράση του Ομίλου Eurobank, που αναφέρεται σε σημαντικά χορηγικά προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας».
Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Δωδεκανήσου και έλαβαν οι εξής: 

1. Βαφειάδης Ιωάννης από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καλύμνου
2. Δάνας Κωνσταντίνος από το Ενιαίο Λύκειο Αντιμάχειας3. Ζουρδή Σταματία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου4. Κάβο Ανθούλα από τις Λυκειακές Τάξεις Γεννάδιου Γυμνασίου5. Κοσμάς Νικόλαος από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου6. Κουρούνης Ελευθέριος από 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλύμνου7. Κυρίτση Μαρία από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κώ
8. Λιβιτσάνου Χρυσή από το Ενιαίο Λύκειο Λέρου9. Λώλη Λεονόρα από το Ενιαίο Λύκειο Απερίου Καρπάθου10. Μαραβέλιας Αναστάσιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σύμης11. Μιχαλίτσα-Χατζηδιάκου Αντωνία από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου12. Οικονομίδη Χριστιάννα από τα Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου «Ροδίων Παιδεία»13. Ουζούνοφ Ατάνα από το Ενιαίο Λύκειο Ιαλυσού14. Παπαδοπούλου Παρασκευή από το Ενιαίο Λύκειο Κρεμαστής15. Παπαστέργης Στέργος από το Ενιαίο Λύκειο Σορωνής16. Πελάρδης Εμμανουήλ από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου17. Πονίρη Μαρία από το Ενιαίο Μουσικό Λύκειο Ρόδου18. Τριανταφύλλα Μοσχολύλα από το Ενιαίο Λύκειο Αφάντου
19. Χατζηδαυϊδ Σεβαστιανός από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Κώ
20. Χατζηϊγνάτιος Γεώργιος από το Ενιαίο Λύκειο Αρχαγγέλου