Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ολοκληρώθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, η έκδοση ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων.

Ολοκληρώθηκε χθες, με ιδιαίτερη επιτυχία, η έκδοση ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, που πραγματοποίησε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.
Ολοκληρώθηκε χθες, με ιδιαίτερη επιτυχία, η έκδοση ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, που πραγματοποίησε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.
Το συνολικό ποσό της τιτλοποίησης ανέρχεται σε €750 εκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο κόστος άντλησης των κεφαλαίων για 7 έτη είναι Euribor + 17,5 μονάδες βάσης. Η διάρκεια είναι ουσιαστικά 7ετής.
Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση ομολογιακού δανείου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias από τιτλοποίηση στεγαστικών της δανείων στις διεθνείς αγορές. Έχει προηγηθεί αντίστοιχη έκδοση ύψους επίσης  €750 εκ. τον Ιούνιο 2004.
H υλοποίηση προγράμματος τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων έχει ως στόχο την κάλυψη του διευρυνόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της Τράπεζας, η οποία έτσι αξιοποιεί μια πηγή μακροπρόθεσμης κάλυψης των αναγκών της σε άντληση κεφαλαίων. Η επιτυχία του προγράμματος τιτλοποίησης βοηθά την Eurobank να προσφέρει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της με ακόμα καλύτερους και ανταγωνιστικούς όρους.
Πιστοληπτική διαβάθμιση στα ομόλογα αυτά παρείχαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Standard & Poors, Moody´s και Fitch. Συγκεκριμένα, ποσό €690 εκ. έλαβε την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση με AAA /Αaa/AAA (με κουπόνι τρίμηνο Euribor + 16 μονάδες βάσης), ποσό €37,5 εκ. αξιολογήθηκε ως A/Α2/A+ (με κουπόνι τρίμηνο Euribor + 28 μονάδες βάσης) και ποσό €22,5εκ. ως BBB/Βaa2/BBB+ (με κουπόνι τρίμηνο Euribor + 50 μονάδες βάσης αντίστοιχα).
Σύμβουλοι για την τιτλοποίηση είναι η Citigroup Global Markets Ltd, η Morgan Stanley & Co International Ltd και η EFG Telesis Finance.
Στα πλαίσια της διάθεσης του ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά, ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών πραγματοποίησε σειρά παρουσιάσεων σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικούς οίκους. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών, που επιβεβαιώθηκε από το μέγεθος του συνολικού Βιβλίου Προσφορών που έφθασε περίπου στα €2 δισ. που αντιστοιχεί σε υπερκάλυψη κατά 2,7 φορές.