Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Grecotel

Υπογράφτηκε σήμερα, η σύμβαση μεταξύ του Ομίλου EFG Eurobank Ergasias και του Ομίλου Επιχειρήσεων Ν. Δασκαλαντωνάκη που αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος.

Υπογράφτηκε σήμερα, η σύμβαση μεταξύ του Ομίλου EFG Eurobank Ergasias και του Ομίλου Επιχειρήσεων Ν. Δασκαλαντωνάκη που αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος. Το ξενοδοχείο περιήλθε στην ιδιοκτησία της EFG Eurobank μετά την εξαγορά και συγχώνευσή της με την Τράπεζα Κρήτης και παραμένει κλειστό από το 1988. Για την EFG Eurobank Ergasias το θέμα χειρίστηκε η EFG Eurobank Properties, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στο χώρο της επένδυσης ακινήτων και παροχής υπηρεσιών. Το έργο της ανακαίνισης του ξενοδοχείου αναλαμβάνει ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη. Η εταιρία Lamda Development του Ομίλου Λάτση που μέσω θυγατρικών της εταιριών έχει εκτενή εμπειρία στην ανακαίνιση και αναπαλαίωση κτιρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα λειτουργήσει ως Σύμβουλος Αναπαλαίωσης στο έργο.
Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο για τριάντα έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον δέκα έτη.Προβλέπεται η δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων υψηλότατων προδιαγραφών. Η συνολική επένδυση στην οποία θα προβεί ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 6 δισ. δρχ. και θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα ενός έτους.Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση 120 δωματίων και σουιτών, των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων, δημιουργία συνεδριακού κέντρου με βάση τις προδιαγραφές του ΕΟΤ καθώς και κέντρο Thalassospa. Στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου θα λειτουργήσει το ιστορικό εστιατόριο Tudor Hall. Ο σχεδιασμός του έργου γίνεται από ομάδα ελληνικών και αμερικανικών μελετητικών γραφείων με βάση τις πιό σύγχρονες προδιαγραφές και τεχνολογικές λύσεις.
Η συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης και ανακαίνισης του ξενοδοχείου King George από τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα σε μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Ομίλων.