Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

H Eurobank EFG βραβεύεται ως Best Trade Finance Bank από το Global Finance

Επτά χρόνια στην κορυφή παροχής πρωτοπόρων υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικών και εμπορικών συναλλαγών με το εξωτερικό συμπληρώνει η Eurobank EFG με τη βράβευσή της ως “Best Trade Finance Bank in Greece” και για το 2012 από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.

Η ξεχωριστή αυτή επιτυχία της κατάκτησης του βραβείου για έβδομη συνεχή χρονιά υπογραμμίζεται από τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η επιλογή από το διεθνές επιτελείο του Global Finance: o όγκος συναλλαγών, η διεθνής κάλυψη που προσφέρει η Τράπεζα, οι υπηρεσίες προς τους πελάτες, η ανταγωνιστική τιμολόγηση και η εφαρμογή προηγμένων τεχνολογικών λύσεων.

Αναγνωρίζοντας ότι στην παρούσα συγκυρία η παροχή υπηρεσιών trade finance με κατάλληλο κόστος έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση και την αύξηση του διασυνοριακού εμπορίου, το εκδοτικό επιτελείο του Global Finance έλαβε υπόψη:

  • τις επιδόσεις της Τράπεζας στις υπηρεσίες Trade με την εφαρμογή ενός μοντέλου πωλήσεων εστιασμένου στις ανάγκες κάθε επιχείρησης χωριστά.
  • τα νέα προϊόντα, που εστιάζονται στην ενίσχυση εξωστρεφών κλάδων της οικονομίας, όπως η προχρηματοδότηση εξαγωγικών πιστώσεων και το εξαγωγικό factoring,
  • την πρόσφατη αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-trade), η οποία από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέχει απευθείας και εύκολη πρόσβαση μέσω του corporate e-banking χωρίς να χρειάζεται ειδικό πιστοποιητικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι σήμερα η πρώτη επιλογή πολλών επιχειρήσεων και το 27,5% των συναλλαγών πελατών Wholesale ξεκινούν πλέον μέσω Διαδικτύου - από 20% το 2009.
  • τη συνεχή αύξηση του μεριδίου της Eurobank στις ελληνικές εξαγωγές, τομέα στον οποίο η Τράπεζα, πριν ακόμη από το ξέσπασμα της κρίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, στο πλαίσιο της συνολικής της πρότασης για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο βασισμένο στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ένα πλήθος πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για την προώθηση των εξαγωγών «Go International», αλλά και η στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για τη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων. Στο 11μηνο 2011 εκτελέστηκαν περίπου € 2,5 Δις εξαγωγές από την Eurobank έναντι € 1,9 Δις το περασμένο έτος. Αξίζει να τονιστεί ότι το συνολικό μερίδιο αγοράς της Τράπεζας στο διασυνοριακό εμπόριο θα φτάσει το 2011 στο 20% από 16,5% το 2008.
Η νέα βράβευση από το Global Finance έρχεται ως επιστέγασμα μιας χρονιάς που σφραγίστηκε από τη διεθνή αναγνώριση των υπηρεσιών του Corporate Transaction Banking της Eurobank, με τα αντίστοιχα βραβεία για τις καλύτερες επιδόσεις τόσο στην Ελλάδα (Cash Management and Trade Services) όσο και σε διεθνή κλίμακα (Διεθνές Factoring).