Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

H Polbank EFG σε νέα φάση ανάπτυξης

Η Eurobank EFG προχωρεί σε μία νέα φάση δυναμικής ανάπτυξης στις τραπεζικές της εργασίες στην Πολωνία (μέσω του καταστήματός της, Polbank EFG), ενώ διερευνά το ενδεχόμενο συνεργασίας με εταίρο, προκειμένου να επιταχύνει τα σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια της Polbank EFG.
Η νέα φάση ανάπτυξης της Polbank EFG περιλαμβάνει την μετατροπή του καταστήματος της Polbank EFG σε πιστωτικό ίδρυμα με πλήρη άδεια τραπεζικών εργασιών από τις πολωνικές αρχές. Παράλληλα προβλέπει το διπλασιασμό του συνόλου του ενεργητικού της μεσοπρόθεσμα και μέσω της δραστηριοποίησης στον τομέα των μεσαίων επιχειρήσεων.

Η Eurobank EFG θα ενημερώσει έγκαιρα, όπως προβλέπεται, τους επενδυτές σε ό,τι αφορά στη μετατροπή του καταστήματος σε πολωνικό πιστωτικό ίδρυμα, καθώς και σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού πλάνου της Polbank EFG. Μέχρι τώρα, η Eurobank EFG δεν έχει αναμειχθεί σε συζητήσεις με συγκεκριμένο πιθανό εταίρο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polbank EFG κος Κ. Stańczak δήλωσε:

«Δημιουργήσαμε, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, μια σημαντικού μεγέθους τράπεζα με σχεδόν 800.000 πελάτες. Σε συνέχεια αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης επέκτασης, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να μετατρέψουμε την Polbank EFG σε ένα πιστωτικό ίδρυμα με τη δική του τραπεζική άδεια από τις πολωνικές αρχές. Πιστεύουμε ότι οι  προοπτικές ανάπτυξης της Πολωνίας, καθώς και του τραπεζικού της κλάδου είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές ανάπτυξης του οργανισμού μας.”

O όμιλος Eurobank EFG, είναι ένας Ευρωπαϊκός χρηματοοικονομικός οργανισμός με σύνολο ενεργητικού άνω των €85,9 δισ., που απασχολεί πάνω από 23.000 άτομα και προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, τόσο μέσα από ένα δίκτυο άνω των 1.600 καταστημάτων και σημείων πώλησης, όσο και μέσα από εναλλακτικά δίκτυα διάθεσης.
Ο όμιλος Eurobank EFG έχει σημαντική παρουσία σε 10 χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, Ην. Βασίλειο, Λουξεμβούργο και Κύπρο. Είναι μέλος του ομίλου EFG Group, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου με παρουσία σε 40 χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες για την Eurobank EFG θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.eurobank.gr
Η Polbank EFG ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία κατά τη διάρκεια του 2006 και σήμερα είναι η 8η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής τραπεζικής στη χώρα με μερίδιο αγοράς χορηγήσεων της τάξεως του 4,4%, επικεντρωμένο κυρίως σε χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων υψηλής ποιότητας, καθώς και δανείων προς μικρές επιχειρήσεις. Οι δραστηριότητές της στην Πολωνία αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς  και σήμερα το δίκτυό της απαριθμεί 335 καταστήματα με παρουσία σε ολόκληρη τη χώρα. H Polbank EFG αποτελεί τη μεγαλύτερη δραστηριότητα της Eurobank EFG στη Νέα Ευρώπη, με σύνολο ενεργητικού €5,6 δισεκατομμυρίων.
Περισσότερες πληροφορίες για την Polbank EFG θα βρείτε στη ιστοσελίδα www.polbankefg.pl