Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

ΕΚδήλωση ΕΣΠΑ Αθήνα

Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών ημερίδων που διοργάνωσε σε όλη την Ελλάδα η Eurobank EFG με θέμα το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας «ΕΣΠΑ 2007-2013». Το νέο πρόγραμμα το οποίο αφορά τους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών έχει βασικό στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Μικρών Επιχειρήσεων.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την ενημέρωση των πελατών της Τράπεζας που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Eurobank EFG σε όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο τις δυνατότητες ενίσχυσης που προσφέρονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, καθώς και τον υποστηρικτικό ρόλο της Τράπεζας.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας για τη σωστή και πληρέστερη ενημέρωση των πελατών της που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα Προγράμματα ΕΣΠΑ 2007 -2013, ο Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank EFG, κος Ευάγγελος Κάββαλος δήλωσε: «Η Eurobank EFG είναι σταθερά εστιασμένη στη στήριξη της λειτουργίας και της ανάπτυξης των Μικρών Επιχειρήσεων και των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Για το σκοπό αυτό η Τράπεζα έχει δημιουργήσει μία σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, που αναπτύχθηκαν ειδικά για την κάλυψη των πολυδιάστατων αναγκών τους. Ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η προτεραιότητά μας αυτή γίνεται ακόμα πιο σημαντική και συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη δραστηριότητα του πολύ σημαντικού αυτού τμήματος της Ελληνικής Οικονομίας».
Σημειώνεται οτι για τις εκδηλώσεις αυτές που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, η Eurobank συνεργάσθηκε με τους μεγαλύτερους κατά τόπους  φορείς πανελλαδικά (Εμπορικούς Συλλόγους και Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια όλης της χώρας).
Στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης, προσκεκλημένοι από τα καταστήματα Eurobank του Κέντρου της Αθήνας, προλόγισε ο Διευθυντής Περιφέρειας Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank EFG κ. Νικόλαος Λαναράς, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Θεοδώρου, Διευθυντής του Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης  Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, ο οποίος παρουσίασε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ενέργειες της Τράπεζας που έχουν σχεδιασθεί για να καλύπτουν τις σύνθετες και διαφορετικές κατά περίπτωση ανάγκες των Μικρών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις του νέου προγράμματος ενίσχυσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, δίνοντας έμφαση στην πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχει η Eurobank στους πελάτες της οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, η Τράπεζα προσφέρει στους υποψήφιους επενδυτές δωρεάν τη σύνταξη και υποβολή της πρότασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, ενώ επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα προκαταβολής της εγκεκριμένης επιχορήγησης καθώς και της χρηματοδότησης της επένδυσης σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος.